Sponsors

Geen contante betalingen meer in kantine IJFC

15 april 2021 12:00


Reeds een aantal jaren kan er bij IJFC doordeweeks niet meer contant worden betaald en wordt het "cashless" betalen (pin of clubcard) ook op zaterdag gestimuleerd. Dit vanwege overwegingen op het gebied van veiligheid, verantwoordelijkheid voor de vrijwilligers, gemak/snelheid, het op het eind van de dag niet meer op hoeven te maken van de kassa's en last but not least vanwege administratieve voordelen.

Anderzijds willen veel leden en bezoekers van de kantine in toenemende mate zelf ook pinnen. Hierdoor is het afrekenen met contant geld de laatste jaren geleidelijk aan sterk afgenomen, van 77% in seizoen 2015-2016 naar nog maar 33% in het seizoen 2019-2020. In dat laatste seizoen werd er 62% gepind en 5% met de clubcard betaald.
 
Vanwege Covid-19 en het willen voorkomen van besmettingen heeft het bestuur vorig jaar in lijn met landelijke gezondheidsadviezen besloten dat er niet meer contant kon worden afgerekend. Tot de sluiting vanwege de tweede coronagolf eind september jl. werden er in het seizoen 2020-2021 (van 1 juli tot 28 september) 4.267 transacties gepind, 67 transacties betaald via de clubcard en nog 29 transacties contant afgerekend (in het begin vanwege onwetendheid). 
 
De eerder genoemde voordelen van "cashless" betalen gelden nog steeds en het draagt bij aan de gezondheid van onze vrijwilligers en overige leden. Het pinnen bleek in de praktijk uitstekend te werken en daarom heeft het bestuur besloten dat er na heropening van de kantine niet meer contant kan worden betaald, maar alleen via pin, clubcard of andere technische mogelijkheden. 
 
De clubcard zal voorlopig blijven bestaan, mede met het oog op de jongste jeugd. Daar komen we binnenkort op terug.
 
Bestuur IJFC 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!