Sponsors

Verslag van de pupil van de week

4 oktober 2021 18:15


Hallo, ik ben Guus Pfeifer en ik was zaterdag 2 oktober de pupil van de week bij de wedstrijd IJFC 1-De Meern 1. Ik had veel geluk want uit mijn team de JO11-1 wilden 5 jongens graag pupil van de week worden. Vorige week is er geloot( daar is zelfs een film van) en ik was de bofferd die bij de loting als pupil van de week uit de lotingspet kwam. Ik was echt blij toen ik het hoorde en ik had de hele week al zin in zaterdag. Toen het eindelijk zaterdag was moesten we eerst zelf voetballen. We speelden uit tegen Geinoord O11-2 en we wonnen met 2-11. We hebben een heel leuk team en we spelen vaak best goed.

Om 12.30 uur moest ik me , samen met mijn ouders en een klasgenoot, melden bij IJFC. Daar vertelde Ton Schoonenberg mij wat er die middag allemaal ging gebeuren. Ik kreeg er steeds meer zin in. Om 13 uur was de wedstrijdbespreking bij de duivenvereniging en daarna gingen we terug naar IJFC waar de spelers zich gingen omkleden. De trainers en spelers van IJFC waren allemaal erg aardig en stelden mij erg op mijn gemak. Na het omkleden mocht ik meedoen met de warming-up. Eerst met de basis wat loopoefeningen en daarna ging ik met de wissels een balletje trappen. Daarna op de foto met de keepers, de trainers, een foto met alle veldspelers en ook nog op de foto met de scheidsrechter die ook heel aardig was. Toen gingen we naar binnen om de wedstrijdshirts aan te doen. Daarna gingen we samen met de spelers van De Meern in een rij naar het veld. Ik mocht samen met de scheidsrechter voorop lopen en de wedstrijdbal pakken die op het veld op een zuil stond. Echt leuk hoor. Toen kreeg ik een boks van alle spelers van De Meern en de spelers van IJFC. Voordat de wedstrijd echt begon mocht ik de aftrap doen. Ik mocht samen met Vincent, de spits van IJFC, naar het doel van De Meern combineren en toen we in het strafschopgebied van De Meern waren aangekomen schoot ik de bal langs de keeper in het doel. Dat was belangrijk had Ton gezegd, sommige spelers denken dat dat geluk brengt. Na mijn goal was ik toch wel blij omdat ik gescoord had, toch wel bijzonder om op het hoofdveld met veel publiek een doelpunt te maken. Ook deed ik het gebaar van Paolo Dybala, mijn favoriete voetballer, als hij een doelpunt maakt na. Daarna begon de wedstrijd echt, gelukkig won IJFC met 2-0. Ik mocht de hele wedstrijd in de dug-out zitten. 90 minuten is best lang maar het was ook wel gezellig met de wisselspelers.

Na afloop nog even de kleedkamer in en het clublied van IJFC gezongen. Daarna de spelers gedag gezegd en nog even naar de bestuurskamer. Daar kregen we nog wat te drinken en lekkere frituurhapjes. Ik kreeg ook nog een mooie bal waar de spelers van IJFC1 hun naam hadden opgeschreven en 2 posters met daarop de wedstrijd van vandaag, mijn naam en mijn foto. Het was erg gezellig in de bestuurskamer , ook omdat nog wat spelers en de trainers van IJFC 1 kwamen praten. Rond zes uur gingen we naar huis.  Het is geweldig om pupil van de week te zijn, ik ( en mijn ouders ook) heb er erg van genoten. Dank je wel IJFC!

Guus Pfeifer

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!