Sponsors

Westfort sponsor van IJFC

5 oktober 2021 19:30


Per 1 juli jl. is Westfort Vleesproducten voor de duur van minimaal drie jaar sponsor geworden van IJFC. De inhoud van de overeenkomst stond al eerder vast, maar vanwege Covid-19 werd deze pas afgelopen week getekend: namens Westfort door Jaap de Wit, directeur supply chain en namens de sponsorcommissie van IJFC door Mike Maaswinkel.

IMG-20210929-WA0006.jpgWestfort Vleesproducten is in 2013 ontstaan door de fusie van twee familiebedrijven met een lange traditie in varkensvlees, wat in 2015 leidde tot de bouw van een hypermoderne slachterij in IJsselstein met vergaande innovaties op het gebied van dierenwelzijn, automatisering en energieterugwinning. Zie bijgaande link: https://westfort.nl/familiebedrijf/.
 
In 2021 wordt fase 2 opgeleverd: een centrale verwerkingslocatie met een volledig nieuwe uitsnijderij en uitbenerij, alsmede een geïntegreerde invries- en vriesopslag. Hiermee kan Westfort zich één van de modernste vleesbedrijven ter wereld noemen.  
 
Westfort biedt werk aan meer dan 1.000 medewerkers. Alle varkens worden direct gekocht van Nederlandse boeren, vaak familiebedrijven. Van de omzet gaat 35% naar Nederlandse afnemers en 65% naar afnemers verspreid over de gehele wereld. 
 
Regelmatig komen IJsselsteinse schoolkinderen langs om voorgelicht te worden over dierenwelzijn, etc. en kunnen dan ook de varkens knuffelen. Hierdoor krijgen zij een goede indruk krijgen van de wijze waarop Westfort invulling geeft aan "Beter Leven 1 ster", een keurmerk aangevuld met eisen van de Dierenbescherming op het gebied van het welzijn van het varken (extra eisen voor de leefruimte en extra afleidingsmateriaal). 
 
Wij zijn blij met onze nieuwe sponsor, waarvan de reclame al een aantal maanden zichtbaar is op ons scorebord bij het hoofdveld en op onze site.
 
Sponsorcommissie IJFC

20210526_162543.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!