IJFC Walking Footballers actief op Lentetoernooi

1 april 2018 22:45

Op woensdag 28 maart 2018 organiseerde voetbalvereniging JSV uit Nieuwegein de 1e editie van het Walking Football Lentetoernooi. In totaal namen 16 clubs deel aan dit toernooi. IJFC deed met 2 teams mee aan dit toernooi. Namelijk met IJFC 1 en IJFC 2, met in ieder team zes spelers.

Om 08.45 uur werd er vertrokken vanaf verzamelplaats sportpark Groenvliet. De Walking Footballers werden in de kantine van JSV netjes ontvangen met een bakje koffie.

Er was een woord van welkom door de voorzitter van JSV. De diverse poules werden kenbaar gemaakt inclusief veldindeling en speeltijden. De wedstrijdduur was per wedstrijd 15 minuten. Nadat alle deelnemers zich hadden omgekleed kon het toernooi beginnen.

De eerste wedstrijden verdeeld over 4 velden begonnen klokslag om 10.00 uur. Ieder deelnemend team speelde in de poulefase 3 wedstrijden van 15 minuten met een tussenpose van 20 minuten. De weersomstandigheden in de ochtend waren droog.

IJFC 2 – Sportlust 1-1

Van 12.00 uur tot 13.00 uur was en een goed verzorgde lunch met heerlijke tomatensoep en broodjes.

IJFC 1 en 2 moesten na de lunch om 13.20 tegen elkaar aantreden in een vervolgpoule waarin werd gestreden om de plaatsen 5 t/m 8. Voorafgaande aan de wedstrijd IJFC 1 - IJFC 2 was de spanning al om te snijden. Geen van beide teams wilde natuurlijk verliezen. De wedstrijd werd op het scherpst van de snede gespeeld. Beide teams kregen de kans om de score te openen, maar verzuimde om de opgelegde kansen te benutten. Uiteindelijk floot de scheidsrechter na 15 minuten de wedstrijd af bij een 0-0 stand.

IJFC 1 moest vervolgen na een rust van 20 minuten aantreden tegen JSV 2. Deze wedstrijd werd door IJFC met 1-0 gewonnen. Tegelijkertijd speelde IJFC 2 de topper tegen Feyenoord 2. IJFC werd direct onder druk gezet en dat bleef de hele wedstrijd zo. Echter tijdens een van de schaarse uitbraken van IJFC 2 werd een prima aanval opgezet en tot afgrijzen van Feyenoord koelbloedig afgerond. In de resterende tijd wist Feyenoord het tij niet meer te keren en konden de mannen van IJFC 2 juichend het veld verlaten. Wat een prestatie!

IJFC 1 en IJFC 2 hadden het zelfde aantal punten behaald en ook het doelsaldo was gelijk. Hierdoor behaalde beide teams een knappe gezamenlijke 5e plaats.

De uiteindelijke finale werd gespeeld tussen Sportlust en Feyenoord 1. Na een gelijke stand in zowel de wedstrijd als de verlenging. Won Sportlust uiteindelijk met strafschoppen. Vriendenschaar behaalde de 3e plaats ten koste van FC Utrecht.

De mannen van beide IJFC teams waren meer dan tevreden met de behaalde resultaten en zongen in de kleedkamer luidkeels het clublied. Tegenover de kleedkamer van IJFC zat Feyenoord 2 er stilletjes bij. Daar hingen de kopjes naar beneden.

Nadat alle teams onder de douche vandaan waren en zich opnieuw verzameld hadden in de kantine was het tijd voor een drankje met elkaar. Oude bekenden namen nog even de tijd om bij te praten. Tot slot kreeg Sportlust onder luid applaus van alle deel nemende teams de wisselbeker uitgereikt door de voorzitter van JSV.

Al met al was het een geslaagde dag. Het was gezellig en zelfs de regen die in de middag gestaagd naar beneden kwam kon daar niets aan veranderen. Geen ernstige blessures en enkele pijntjes opgelopen tijdens de wedstrijden waren al weer verzacht door de fysiotherapeut die heel de dag zijn werk had gedaan.