VR1 VERLIEST VOOR DE BEKER VAN SPORTING ’70 VR1

Assist: Onbekend

Vrouwen, VR1, Groep 1 2

30 maart 2016 19:00

Zwezerijnen, A.

De kwartfinale van het bekertoernooi werd thuis gespeeld tegen Sporting ’70 die op moment van schrijven de beste papieren hebben voor het behalen van het kampioenschap in de 1ste klasse. De vrouwen werden deze avond gesteund door vele supporters en toeschouwers.

Samenvattend is erover te schrijven dat Sporting het beste elftal was en verdiend door is naar de halve finale. Maar ook dat, ondanks de op papier groot verschil in doelpunten, IJFC heeft laten zien aan een stap hoger toe te zijn.

De eerste paar minuten over en weer wat foutjes waardoor het rommelig toonde. Direct werd zichtbaar dat de IJFC defensie een zware avond zou krijgen want de razendsnelle en behendige spitsen van Sporting liepen er links en rechts zo langs. In de 8ste minuut al een venijnig schot net over. Niet lang daarna liet IJFC zien ook goed te kunnen voetballen. Snelle aanval over rechts en het mooie schot van Robin Hendriks ging via de lat over.

Dit was een betere fase voor IJFC maar juist in deze periode maakte Sporting (in de 14de minuut) de eerste goal. In de omschakeling was IJFC niet snel genoeg en zo kon middels een snelle uitbraak de bal bij een van de spitsen komen die hard inschoot. Keepster Tamara Kamps kon de bal nog tegenhouden maar de rebound werd beheerst ingeschoten.

Daarna golfde het spel wat op en neer. IJFC gaf goed partij gedurende deze fase en kon in de 30ste minuut zelfs langszij komen door een prachtig doelpunt van Robin Hendriks. Zij krulde de bal vanaf buiten het 16 meter gebied zo in de rechterbovenhoek.

Daarna waren beide ploegen, nagenoeg tot aan de rust, meer in evenwicht al bleef Sporting de sterkste partij. Misschien dacht IJFC al aan met gelijke stand te kunnen rusten en nam wellicht onbewust wat gas terug daar waar Sporting er op dat moment nog even een tandje bij zette.

In de 41ste minuut een supersnelle aanval over rechts gevolgd door een strakke voorzet die er werd ingekopt. IJFC was duidelijk even aangeslagen en daarvan profiteerde Sporting van door te drukken en 2 minuten later een net zo snelle aanval op te zetten waarna nu de voorzet er werd ingetikt.

Ondanks deze “zeperd” perste IJFC er op slag van rust zelf ook nog een fraaie aanval uit. Maar de inzet van Ester Weerdenburg werd een prooi voor de keepster en zo werd de rust aangevangen met een teleurstellende 1 – 3 achterstand.

Na de thee en wat omzettingen was IJFC van plan het over een andere boeg te gooien. Maar voordat het plan in werking kon treden scoorde Sporting al. Direct na de aftrap lag nummertje 4 in het net. Veel van de toeschouwers zullen de aanloop naar deze treffer gemist hebben net als ik.

IJFC kwam zo direct na rust voor een bijna onmogelijke opgave te staan. Met de 2de helft eigenlijk nog geheel te gaan een grote achterstand maar zij bleven er toch voor gaan. De vrouwen gaven zich niet zomaar gewonnen en zochten de aanval weer en creëerden kansen. Zo bleef de wedstrijd aantrekkelijk om naar te kijken.

In 57ste minuut mogelijkheid voor Robin met nog een keer een schot maar de keepster kon deze pakken. In de 59ste minuut was het wel weer raak voor IJFC. De 2 – 4 werd erin getikt door Malissa Klein die de voorzet van Stephanie Rademaker op deze wijze omzette in een doelpunt. Dit versterkte het geloof in eigen kunnen en dat leverde nog meer mogelijkheden op maar helaas geen treffer.

Er was ook nog wat oponthoud gedurende de 2de helft met wat vervelende blessures aan beide zijden. Daardoor duurde de 2de helft eigenlijk net te lang voor IJFC en nam de concentratie wat af. En daar kon Sporting in de laatste minuten van de 2de helft van profiteren en zo de score uit bereiden. In de 85ste minuut én in de blessuretijd wisten zij te scoren waardoor er uiteindelijk met 2 – 6 werd verloren.

Speelsters en trainer Marcel van den IJssel hoeven zich niet te schamen. Er is goed partij gegeven tegen een topploeg uit de 1ste klasse. IJFC heeft laten zien op dat niveau mee te kunnen al zal dat dan stabieler en over de gehele wedstrijd volgehouden moeten worden. Maar het zit er (nog) in en daar moeten de vrouwen zich aan vasthouden op jacht naar die promotie. De laatste competitiewedstrijden dienen dan allen met net zoveel inzet en passie als tegen Sporting te worden gespeeld. De eerste krachtmeting is aanstaande zaterdag thuis tegen ’t Gooi, een van de ploegen die ook aanspraak maken op promotie. Op 7 november werd er door IJFC in Hilversum met minimaal verschil gewonnen ( 1 – 2).  Kom onze vrouwen steunen!

John van Doorn heeft deze gefilmd en dat is te zien op: IJFC langs de lijn bekeken.
Kijk ook eens op facebookpagina: IJFC Vrouwen