Klarenbeek SC VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

10 september 2016 14:00

Zwiers, M.

Vandaag een mooie uitdaging de wedstrijd thuis tegen Klarenbeek, die afgelopen seizoen gelijk met Sporting ’70 op de eerste plaats eindigde in de 1ste klasse. De beslissingswedstrijd om te bepalen wie direct  kon promoveren werd gewonnen door Sporting en Klarenbeek redde het vervolgens niet in de nacompetitie om promotie af te dwingen. Derhalve dit seizoen wel favoriet voor de titel in de 1ste klasse A.

Optimaal was het niet bij IJFC. Vanwege de afwezigheid van enkele speelsters was de selectie krap voor deze wedstrijd al konden er gelukkig wel 2 speelsters uit het 2de aansluiten als reserve maar die hadden al een wedstrijd in de benen.

Het begin was rommelig van beide kanten beetje aftasten en wat balverlies over en weer. Klarenbeek oogde wel geconcentreerder dan IJFC. Dat leidde ook tot resultaat want in de vijfde minuut werd het 0 – 1. Onvoldoende wegwerken voor het IJFC doel en balovername door Klarenbeek en de bal in het IJFC doel werd geschoten.

Wakker geschrokken ging IJFC beter spelen en aanvallen. En dat bracht in de 10de minuut de aansluitende treffer. Nadat er hands was gemaakt volgde een vrije trap aan de linkerzijkant van het 16 metergebied. Lois Spliet klaarde de klus met een prachtig schot welk aan de rechterkant langs de paal in het net verdween.

Het spel ging vervolgens, in de midden-fase van de 1ste helft, over en weer met kansen aan beide zijden. Het laatste deel was wel weer voor Klarenbeek. IJFC lag in de vuurlinie en kwam nog een keer goed weg bij een “op het randje” verdedigende actie waar de scheidsrechter liet doorspelen, en even later nog een gericht schot welk maar net over ging.

Na de thee leek Klarenbeek minder last van de warmte te hebben dan IJFC. Tamara Kamps moest zich al snel een keer flink strekken om een schot over te tikken maar in de 60ste minuut werd ze toch gepasseerd. Een schot op doel kon ze nog keren maar de rebound ging er genadeloos in.  1 – 2. Diverse IJFC speelsters liepen op hun laatste reserves en halverwege de 2de helft werd Germaine de Randamie ingebracht. IJFC zette alles op alles om een punt te redden maar het lukte niet. Er waren wel kansen met goede afstandsschoten maar, net over, naast of gered door de keepster van Klarenbeek leverde dat niets op.

Klarenbeek had nog een paar kansen maar kwamen ook niet tot scoren en hielden zich vooral bezig met het verdedigen van de voorsprong.

Volgende week een nieuwe ronde met nieuwe kansen! Op naar Rhoon die vanuit de hoofdklasse gedegradeerd zijn!