Onbekend (kopbal)

Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

8 oktober 2016 14:30

Zirkzee, P.A.

Na het debacle van de zaterdag hiervoor, de gestaakte wedstrijd, (waar de Barendrecht keepster met de ambulance werd afgevoerd en na onderzoek, gelukkig, slechts een zware hersenschudding  bleek te hebben overgehouden aan haar botsing met de paal), stond voor vandaag het treffen met en bij Rijnvogels op het programma. Een mooie club waar zowel het vrouwen- als meisjesvoetbal hoog in het vaandel staan.

Na de aftrap direct een goed spelend Rijnvogels(RV). IJFC werd direct onder druk gezet maar de achterhoede en Tamara Kamps konden de eerste aanvalsgolf goed doorstaan. Juist op het moment dat IJFC ook wat speldenprikjes begon uit te delen, werd er door RV verrassend gescoord. In de 15de minuut werd er vanaf rechts geschoten (waarschijnlijk een afzwaaiende voorzet) en de bal verdween, tot ieders verrassing, in de uiterste hoek.

Daarna ging het spel meer over en weer. Het werd een mooi schouwspel waarbij IJFC steeds beter in de wedstrijd kwam en dat omzette in een doelpunt. In de 37ste minuut werd het gelijk.
Een vrije trap, genomen door Lysanne van Oostrom, kon niet op doel gekopt worden door Petra Verbeek maar ze kreeg de bal wel onder controle en legde terug op Malissa Klein. Die zette de bal opnieuw voor waar Petra inschoot. Haar inzet werd via een blok van richting veranderd en dreigde voorlangs te gaan. Gelukkig  stond Lois Spliet op de goede plaats om de bal het juiste tikje te geven om doel te treffen. Gelijke stand 1 – 1.

Na de rust begon RV weer zeer aanvallend te voetballen waarop IJFC anticipeerde door even vooral verdedigend te spelen. Het was voor de meegereisde supporters billen knijpen. Tamara had een mooie reflexredding en de paal bracht een keer redding. Maar toch al in de 47ste minuut keek IJFC tegen weer een achterstand aan. Een vrije trap net buiten de 16 meter werd er in geschoten.

IJFC wilde wel op zoek naar de gelijkmaker maar kon achterin ook niet echt ontspannen met de gevaarlijke uitvallen van RV. Toch ging, gedurende de wedstrijd, IJFC aanvallender spelen. Dat leverde spannende momenten en mogelijkheden op zoals een fraai afstandsschot van Nikki van der Velde. Uit een vrije trap van Jaleesa Ruis lukte het Petra Verbeek net niet om met een omhaal in te schieten en ook de inzet van Petra uit een corner smoorde in de drukte. De tegenstoten van RV leverden ook geen doelpunten op en zo liep de wedstrijd naar de laatste fase waar IJFC liet zien dat een wedstrijd pas gelopen is na het laatste fluitsignaal.

Steeds meer risico nemen omdat verdedigers zich ook meer voorin lieten zien. En zo was het in de 88ste minuut dat linkervleugelverdediger Lysanne van Oostrom de gelijkmaker erin kopte. Een voorzet vanaf rechts, van Robin Hendriks, waar Lysanne de bal eerder kopte dan de uitkomende keepster kon ingrijpen waarna die de bal, over haar heen, het doel in zag gaan.

Met de blessuretijd moest IJFC deze gelijkmaker nog 7 minuten verdedigen want RV wilde winnen hetgeen net voor tijd leek te lukken. IJFC en supporters konden opgelucht ademhalen want een mooi schot ging net over waardoor de eindstand 2 – 2 bleef.

Het was een mooie en sportieve wedstrijd met een goed leidende scheidsrechter waarin ook de jonge Sigrid Lieverse haar debuut mocht maken!

IJFC staat nu op de 7de plaats met 7 wedstrijdpunten maar moet nog een wedstrijd inhalen. Volgende week thuis tegen DSS (uit Haarlem) die de 9de plaats bezetten met gelijk zoveel punten als IJFC.

De foto’s zijn weer van Floor Lemmers. Voor alle foto’s kijk op facebook IJFC vrouwen