Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

10 december 2016 14:00

Pol van de, G.

Uit naar Klarenbeek om tegen de koploper te spelen
En dat met een selectie die toe is aan een paar weekjes rust. Geen gemakkelijke opdracht voor trainer en speelsters. Je huid duur verkopen en met de echte wil en collectief spelen weet je het maar nooit!

Klarenbeek heeft een goed voetballende ploeg met meerdere snelle en behendige talenten. Vooral van de lange buitenspeelsters ging veel gevaar uit waar onze backspeelsters een hele kluif aan kregen.

Toch was de eerste kans voor IJFC. Door lekker fel te starten kon er in de 2de minuut al op doel geschoten worden maar dat leverde niets op. De eerste aanval van Klarenbeek, in de 3de minuut trof wel doel en zo keek IJFC al heel snel tegen een achterstand aan.

IJFC trok weer ten aanval en de verdediging van Klarenbeek had het daar ook niet gemakkelijk mee. Er werd aan de noodrem getrokken, zo’n 20 meter voor het doel, en de vrije trap werd door Robin Hendriks snoeihard ingeschoten. 1 – 1 in de 6de minuut! Dat beloofde wat!

Het spel ging over en weer met ook kansen over en weer. Voor het publiek bleef het een spannende en mooie wedstrijd. Waar Klarenbeek meer individueel goede speelsters had zette IJFC er een sterk collectief tegenover en zo was er toch balans.

In de 13de minuut werd er weer gescoord door Klarenbeek. Een cornerbal kon niet afdoende worden verwerkt en er kon eenvoudig worden ingetikt. Maar IJFC liet zich niet uit het veld slaan. Bleef aanvallend voetballen en kreeg weer een vrije trap ong 35 meter van de goal af. Nikki van der Velde nam de vrije trap en bracht deze met veel gevoel in de 16 meter. Een van de verdedigsters dacht de bal weg te koppen maar ze raakte de bal verkeerd waardoor ze deze verlengde en met een prachtige boog in het doel verdween. Met deze mazzelgoal was de stand weer gelijk. 2 – 2.

Nog tot aan de rust even alles op alles om een 3de treffer van Klarenbeek te voorkomen. Tamara Kamps moest zich diverse keren flink strekken of duiken om het doel verder schoon te houden. Maar IJFC had ook kansen o.a. een fraaie doelpoging van Jaleesa Ruis. Na een vlot lopende aanval over links en een goede combinatie met Malissa Klein kwam Jaleesa op de punt van de 16 tot een schot welk rakelings aan de verkeerde kant van de paal, dus naast, ging.

De scheidsrechter floot voor de rust en waarschijnlijk heeft trainer Marcel van den IJssel niet gevraagd wie aan een wisselen toe was want dan zou de helft van het team zich melden. Die luxe was er niet en dan zie je de volwassenheid in het verbijten van de pijn want enkele speelsters waren al snel weer buiten om de pauze dribbelend door te brengen om zwelling van gekwetste gewrichten te voorkomen.

Na de rust en ongeveer 10 minuten spelen een goede aanval over links met een voorzet van Malissa die door Audrey van der Horst net naast werd geschoten. In de 60ste minuut werd Malissa in stelling gebracht middels een steekpassje van Audrey. Malissa kwam daardoor ineens alleen voor de keepster maar besefte zich kennelijk niet welk een ruimte er nog was en schoot direct, maar niet hard genoeg in om het de keepster moeilijk te maken.

In de 66ste minuut kwam Klarenbeek toch weer op voorsprong. Een cornerbal werd weggewerkt maar kon snel daarna weer ingebracht worden en van dichtbij ingekopt. In deze fase was Klarenbeek het betere voetballende  team maar konden dat onvoldoende omzetten in echt gevaarlijk kansen.

Met de laatste restjes energie zocht IJFC moedig steeds opnieuw de aanval. En de verdediging van Klarenbeek maakte onder die druk foutjes. Alle middelen werden ingezet om de IJFC aanvallen af te slaan en dat leidde tot wederom een vrije trap op zo’n 23 meter voor het doel. Nikki ging erachter staan en schoot de bal er in een keer in. Over de muur en onder de lat!
Klarenbeek wilde natuurlijk graag winnen maar het lukte niet meer om te scoren en IJFC had in de laatste minuten zelfs nog een grote kans op de overwinning. Een Benschops onderonsje van Audrey vd Horst  en Sigrid Lieverse bracht eerstgenoemde in een kansrijke positie maar het schot ging naast. Zo bleef het 3 – 3.

Een prachtig resultaat tegen de “winterkampioen”. IJFC staat solide in de middenmoot en deze wedstrijd geeft in ieder geval vertrouwen voor het 2de deel van de competitie als ook de geblesseerden weer zullen aansluiten.