75'

Vrouwen zaterdag, VR1, 1e klasse A

4 maart 2017 14:00

Rotscheid, E.

Op eigen veld tegen Rhoon. Rhoon die op de ranglijst, vóór de wedstrijd met 16 punten uit 13 wedstrijden net onder IJFC (17 ptn uit 13) stond wel nog net in de veilige zone. Beide teams kenden het belang dus!

Nadat de pupil van de week, Indy, de aftrap had verricht starten beide teams, met aanvallend voetbal. Dat ging over en weer met wat foutjes waardoor het wat rommelig oogde. Wel deelde IJFC daarbij de eerste klap uit.

Een aanval in de 4de minuut met een mooi steekpassje van Ester Weerdenburg op Robin Hendriks die daardoor in een schietrijke positie kwam. Ze deed alsof ze naar de meegekomen Lois Spliet zou schieten maar schoot de bal beheerst langs, de op het verkeerde been gezette, keepster het doel in.

De eerste klap is een daalder waard en dat was ook vandaag het geval. Ondanks dat het spel de eerste 20 minuten van de wedstrijd op en neer ging werd het voor IJFC niet echt bedreigend terwijl de IJFC speelsters vertrouwen uitstraalden en dat ook omzette in kansen.

In de 30ste minuut viel de 2 – 0. Nu was het Robin die de steekpass op Ester gaf waardoor die alleen voor de keepster kwam. Die kon de bal nog toucheren maar Ester kreeg een tweede kans en schoot die wel raak.

In de eerste helft had IJFC nog meer kansen met o.a. Lois Spliet en Shamarah Lemmers die dicht bij een goals waren maar er werd niet gescoord mede door het goede werk van de keepster van Rhoon.

De tweede helft gaf een zelfde beeld. Rhoon wilde wel maar kon het vandaag niet. IJFC speelde bij vlagen echt een mooi spelletje en maakte daar nog 2 keer een doelpunt uit.

In de 69ste minuut scoorde Lysanne van Oostrom raak. Een mooie actie van Audrey van der Horst ging daaraan vooraf waarbij Audrey aangekomen in het 5 meter gebied de bal teruglegde op de meegkomen Lysanne die de bal rustig intikte.

De 4 – 0 werd in de 75ste minuut weer door Robin gemaakt.  Ook zij kreeg de bal van Audrey nadat zij zich had vrijgespeeld om de bal op Robin af te leggen. Die passeerde de keepster met een fraaie beweging en schoot de bal in het net.

Er hing nog meer in de lucht en ook Rhoon kreeg een paar kansen waarbij Tamara Kamps, ondanks dat ze weinig te doen had, attent reageerde en het doel schoon hield. Bijna nog een 5de doelpunt in de laatste minuut van de wedstrijd maar het afstandsschot van Malissa Klein strandde op de lat.

IJFC deed deze middag goede zaken en wanneer deze lijn doorgezet kan worden zijn er mogelijkheden komende wedstrijd tegen de koploper in Heerhugowaard.