78'

Vrouwen, VR1, Groep 1 3

21 januari 2017 14:45

Beens, J.

Zaterdag 21 januari, midden in de voorbereiding op de 2de helft van de competitie, speelden Vr1 en VR2  in de 1/8ste finale van het Bekertoernooi A categorie West 1.

Ondanks dat er een aantal voetbal loze weken zijn verstreken waarin blessures konden helen kwam deze wedstrijd nog te vroeg voor alle, van een blessure terugkomende, speelsters. Die hopen wel bij het hervatten van de competitie (11februari) weer speelklaar te zijn. Gelukkig is het mogelijk om binnen de selectie (VR1 & VR2) speelsters uit te wisselen waardoor met wat “kwartetten” en inzet vanuit het derde, beide teams met genoeg speelsters de bekerstrijd konden aangaan.

De wedstrijd van VR1 tegen DDS VR2 in Haarlem, eindigde in een gelijkspel, 1 – 1. Kort samengevat was IJFC de eerste helft de beter voetballende ploeg maar werd de tweede helft gedomineerd door een gepassioneerder DSS.

IJFC scoorde, in de 18de minuut. Een prachtig snelle aanval waar Petra Verbeek de bal meegaf aan de opkomende Lysanne van Oostrom die daarna deze doorspeelde naar Ester Weerdenburg die, recht voor het doel, net in de 16-meter, de bal direct op de linkervoet nam en met een boog in het doel schoot. Er waren daarna nog een paar kansen maar die werden niet verzilverd en met de 0 – 1 voorsprong werd gerust.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. DSS speelde met veel meer passie dan IJFC en trokken het spel naar zich toe. Een vrije trap, in de 78ste minuut bracht DSS de (verdiende) gelijkmaker. Deze stand bleef op het bord staan tot en met het eindsignaal dus de beslissing moest vallen middels de strafschoppenreeks. Die eindigde in een 5 – 4 waardoor DSS VR2 door zijn naar de kwartfinale.

Daar ook VR 2 verloren (zie verslag van Louis Maijenburg) is het bekeravontuur voor alle IJFC vrouwen afgelopen en gaat de focus volledig naar de competitie. VR1 kunnen inzetten op een mooie klassering en wellicht nog nacompetitie  en VR2 zal alle zeilen gaan bijzetten om handhaving in de 3de klasse af te dwingen.