VVIJ JO11-5JM

Onder 11, JO11-2, Groep 4 21

2 september 2017 11:45

Johan Boer

Met een 13-4 overwinning is IJFC JO11-2 werkelijke uit de startblokken geschoten! Een beetje een geflatteerde overwinninig, maar al met goed, verzorgd spel in de eerste wedstrijd van dit seizoen. Dat belooft wat.....

We kwamen in de eerste helft al snel met 2-0 voor door mooie goals van Gerald. Maar de aanvoerder van de tegenstander was goed en trok met 2 goals de stand weer gelijk. Van 3-2 voor naar 3-3 en tenslotte tot 5-3 voor IJFC in de rust. Er waren goals van Jordi (2x) die voor Gerald was ingevallen en ook Joep wist het net te vinden. De achterhoede spelers en de middenvelders hadden nog wat moeite in de eerste helft, maar deden geweldig hun best. Mooi was het om te zien dat na een paar aanwijzingen in de rust, het in de tweede helft een stuk beter ging.

In de tweende helft keepte Mike geweldig. Hij had prachtige reddingen, maar kwam ook goed uit zijn doel bij counters van VVIJ. Opbouwend liep het goed via Lars, Soufian, Mats, Maarten en VietAn. We combineerden steeds beter en dat leverde mooie combinaties op in de tweede helf.

Eerst kwam VVIJ nog terug tot 5-4. De aanvoerder van VVIJ was wederom hun doelpuntenmaker. Daarna was het alleen nog maar IJFC wat de klok sloeg en wonnen we tenslotte met maar liefst 13-4. Verdedigend stonden Lars en Soufian (en later VietAn en Joep) goed. Ze hielden het centrum nu wel goed dicht. De middenvelders Jordi, Maarten en Mats leverden diverse assists af. Goed kijken en doorpassen, zo hoort het! Onze spits Gerald was super scherp en wist een handvol goals te scoren. Ook VietAn en Joep wisten beide in de tweede helft een goal te maken.

Een zwaluw maakt nog geen zomer, maar in deze wedstrijd hebben jullie laten zien dat jullie leergierig zijn en mooi samen kunnen spelen. Laten we deze lijn samen doortrekken en er een mooi seizoen van maken.

De komende week gaan we trainen op positiespel en combinatiespel. We gaan de focus leggen op aannemen, spelen en doorbewegen in partijtjes van 6 tegen 3. De bal is altijd sneller dan een speler kan lopen en het is de bedoeling dat wij onze tegenstanders dit seizoen gaan laten lopen!

Tot maandag en geniet van deze mooie overwinning.