90'

Vrouwen, VR1, 1e klasse A

7 oktober 2017 14:00

F.J. (Fokko) Tilma

Nadat pupil van de week, Julia, de aftrap had verricht begon de wedstrijd op het  druilerige sportpark.

IJFC heeft het traditioneel lastig tegen Sporting '70. Sporting heeft een stugge ploeg met een jaar hoofdklasse ervaring in de benen.
De wedstrijd begon onrustig. Van beide zijden werden er fouten gemaakt en oogde het nerveus.
De eerste fase was Sporting het sterkst en het duurde even voor IJFC daar antwoord op had al werd het niet heel erg gevaarlijk.
Maar naarmate de wedstrijd vorderde en IJFC minder schroom toonde werd het gelijkwaardiger met een enkel kansje over en weer.

De tribune was flink gevuld met zowel IJFC als Sporting supporters (voorafgaande aan deze wedstrijd  speelde VR2 tegen Sporting VR2 gelijk met 3 - 3) maar deze werden nog niet erg getrakteerd op sprankelend voetbal.
Dat veranderde in de 2de helft. Direct na de aftrap nam Sporting even het initiatief maar dat werd snel overgenomen door IJFC.
Grote kansen om op voorsprong te komen werden onbenut gelaten en er ontstond een.... "het zal toch niet weer"....gevoel bij de vaste supporters (gezien het grote gelijke spelen die VR1 het laatste half jaar boekte).
Maar dat gebeurde niet!

Het venijn zat in de staart.
De laaste 10 minuten was IJFC aanvallend de meerdere en ondanks de enorme inzet van de Sporting speelsters konden die 2 keer scoren niet voorkomen.

De eerste treffer kwam, in de 82 ste minuut, uit een aanval over links waar Lois Spliet de bal doorspeelde naar Robin Hendriks die gekomen binnen de 16 meter de bal hard inschoot.
Sporting zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren maar buiten wat schoten en corners kwamen ze niet.
Wel kon IJFC in de laatst minuut de voorsprong nog uitbreiden. Bijna geijk aan de eerste treffer schoot Robin wederom op doel nadat ze deze keer de bal goed ingespeeld kreeg van Audrey van der Horst.

Volgende wedstrijd is  zaterdag 14 oktober om 13.00 uur bij en tegen Smerdiek in Sint Maartensdijk. De bus vertrekt bij het Heem om 10.00 uur.