Assist: Onbekend

Vrouwen, VR1, 1e klasse A

2 december 2017 11:45

Bij Be Quick '28, volgens eigen website de leukste club van Zwolle, waren de omstandigheden erg winters. De speelsters van IJFC leken daar meer problemen mee te hebben dan de speelsters van Be Quick.

In de eerste helft kon IJFC helemaal geen vuist maken. Minder fanatiek en gedurfd dan de tegenstander. De duels werden gemeden en ook de zuiverheid bij het schieten was afwezig. De speelsters van Be Quick voelden dat er wat te halen viel en speelden gewaagder en opportunistischer.

Die instelling betaalde zich uit in de 31ste minuut want toen kon Be Quick, na een aanval over links scoren.
Deze stand bleef tot de pauze gehandhaafd en hopelijk voor IJFC zou de rust een moment zijn om eea weer goed neer te zetten en er de 2de helft dan voor te gaan.

Maar de rust was niet genoeg om tot een ander spel te komen. Het spel bleef onder het normale niveau en al na 7 minuten na de rust werd de score 2 – 0.
Uit een corner werd niet direct gescoord maar de bal werd onvoldoende door IJFC weggewerkt en opnieuw ingebracht en ingekopt. Vlak daarna was het eindelijk IJFC die een goede kans wist te creëren na een goede aanval maar de bal was net iets te scherp voor Iris Werkhoven.

Het 3de doelpunt viel in de laatste minuut van de reguliere speeltijd wederom na een corner.
Bijna direct daarna, in de blessuretijd, kon IJFC de eer redden door een treffer van Lois Spliet na een voorzet van Samarah Lemmers.

Komend weekend de laatste competitiewedstrijd, voor de winterstop, thuis, tegen het altijd moeilijk te bespelen, Wartburgia uit Amsterdam. Op 16 december nog een wedstrijd voor de winterstop voor de districtsbeker tegen Driebergen.