... (intikker)
91'

Vrouwen, VR1, 1e klasse A

17 februari 2018 15:00

De wedstrijd bij Sporting’70 in Utrecht is te omschrijven als zeer moeizaam. Met enkele nog wat grieperige speelsters, die moedig meestreden maar niet op hun best waren, werd, een kwartier te laat, gestart.

Sporting wilde revanche voor de eerder dit seizoen verloren wedstrijd en nam vanaf het begin het initiatief.
Niet alleen in het veldspel maar ook in het aantal kansen was Sporting beter op dreef. Toch werd de rust bereikt met maar een 1-0 achterstand.
Dat doelpunt viel in de 30ste minuut middels een kanonschot op het doel van de goed keepende Tamara Kamps.
De ruststand had ook anders kunnen zijn, een grotere achterstand maar ook een gelijkspel was mogelijk geweest want IJFC had ook enkele mogelijkheden.

Uit die, in de eerste helft, toch gecreëerde kansen putte IJFC moed en zelfvertrouwen. De tweede helft was er ook wel iets meer evenwicht in het spel. Onder andere Kirsten Plug was dicht bij een doelpunt met een kopbal. Maar helaas werd er geen aansluitende treffer gemaakt en werd er in de 65ste minuut  door Sporting een foutje in de achterhoede bij IJFC afgestraft.
Na deze 2 – 0  wilde IJFC met wat omzettingen en meer risico achterin nog wat forceren. Maar het zat er niet in en uiteindelijk valt de 3de treffer dan nog in de blessuretijd.

Moedig gestreden maar geen resultaat. Bij Sporting vierde men een feestje daar men IJFC zes punten had afgesnoept deze middag want ook VR2 verloor van Sporting VR2.

Jammer maar er is nog niets definitief beslist! Alle concurrenten moeten ook nog tegen elkaar.

Eerst met elkaar voorbereiden op de kwartfinale beker die over twee weken gespeeld wordt. Vorig seizoen werd IJFC door DSS VR2 uitgeschakeld in Haarlem. Nu komt datzelfde team naar IJFC om deze strijd aan te gaan.