Assist: Onbekend

Vrouwen, VR1, 1e klasse A

7 april 2018 14:00

F.J. Tilma (KNVB)

Op een zonnig sportpark de belangrijke wedstrijd voor zowel IJFC als DSS.  Voordat de wedstrijd begon mocht eerst Pupil, Noa Moeniralm, uit de JO9-4M de aftrap verrichten en dat deed ze prima!

Het begin van de wedstrijd was voor IJFC direct dramatisch.
Gelijk al tegen een achterstand aankijken maakt dat je plan direct bijgesteld moet worden en dat door een slordigheidje.
Te zacht  terugspelen waardoor keepster Tamara Kamps de bal net voor de doorlopende spits weg moest schieten maar de bal ongelukkig tegen de speelster aanschoot en deze in het doel zag verdwijnen.

Direct achter de feiten aanlopen dus voor IJFC.
DSS was in de beginfase de betere ploeg. Sterker in de duels en snel veldspel maakte dat IJFC veel op de eigen helft werd teruggedreven en ook al snel ook de 2de goal moest incasseren. In de 18de minuut werd een voorzet vanaf links door de, helemaal vrijgekomen, spits ingeschoten en was het al 0 – 2.

Daarna herpakte IJFC zich en durfde wat meer het eigen spel te gaan spelen en daardoor werd het in de 25ste minuut 1 – 2. Een mooie voorzet van Lois Spliet werd door Robin Hendriks, nadat ze met de bal eerst een pirouetje maakte in het doelgebied,  ingeschoten.

Acht minuten later een gevaarlijk schot van DSS net naast en 5 minuten later nog een kans voor DSS waar Tamara redding bracht en IJFC mocht gaan rusten met een marginale achterstand en bespreken hoe ze het tij zouden kunnen keren.

Na rust een veel agressiever IJFC. Dat gaf direct al enkele flinke kansen. Audrey van der Horst schoot een voorzet van Robin net over. En Robin zag op haar beurt haar inzet uit een voorzet van Lois geen doel treffen.

Maar IJFC was nu wel de bovenliggende partij en veel op de helft van DSS. Halverwege de tweede helft een mogelijkheid uit een corner die door Laura Gaasenbeek net naast werd gekopt.

Natuurlijk kreeg ook DSS nog wat kansen maar de verdediging en Tamara deden waarvoor ze op het veld stonden en konden succes voor DSS voorkomen.

In de 78ste minuut dan eindelijk beloning naar werken. Het was Kirsten Plug die, na de bal van Ian Ruis te hebben ontvangen, sterk doorging en zo in de 16- meter kwam en de bal inschoot.

In de slotminuten nog kansen voor IJFC om op voorsprong te komen maar dat leverde helaas niets op.
Na afloop waren beide teams moegestreden maar niet tevreden. DSS omdat ze een 2 - 0 voorsprong uit handen gaven en IJFC omdat er in de tweede helft meer in had gezeten. Het publiek was wel tevreden. Die hadden in een lekker zonnetje naar een zeer spannende wedstrijd gekeken met mooi en in hoog tempo gespeeld voetbal.

Volgende wedstrijd is uit in Ridderkerk.