Saestum VR2

Vrouwen, VR1, 1e klasse A

21 april 2018 14:00

B. Nielen (KNVB)

Na het, enigszins teleurstellende, gelijke spel vorige week (uit RVVH VR2 2 – 2), vandaag weer thuis de wedstrijd tegen Saestum VR2.

Allereerst was er het moment voor Nikki Kronenburg die, als Pupil van de week, de aftrap mocht verrichten en de keepster van Saestum, Naomi Linsen, onder vuur nam en scoorde!

Thuis tegen Saestum VR2, uit Zeist, die bij aanvang met 4 punten boven IJFC in de ranglijst op de vierde plek stand. Winst was nodig om überhaupt nog aansprak te maken op de vierde plek.

Daarna begon de wedstrijd. IJFC trok snel het initiatief naar zich toe en scoorde binnen tien minuten de 1 – 0.

Een prachtig doelpunt na een mooie aanval over rechts. Een een-tweetje tussen Malissa Klein en Iris Werkhoven waarna Iris de bal voorgaf en Petra Verbeek met een elegante vluchtduik de bal inkopte.

Er waren nog kansen voor IJFC voor de rust maar er werd niet meer gescoord. Saestum kon één keer gevaarlijk worden voor de rust maar de inzet ging voorlangs.

De tweede helft eenzelfde beeld. IJFC maakte het spel en Saestum hoopte op een verassing via met name de buitenspeelster op rechts. Die was supersnel en Lysanne van Oosterom rende zich helemaal suf om haar te verdedigen.

Dezelfde Lysanne nam de in de 52ste minuut, een vrije bal lekker op haar “warme” schoen en schoot deze in de rechterbovenhoek. Keepster Naomi kon de bal nog net toucheren waardoor deze niet direct in het doel verdween maar op, of net voor, de lijn terug stuiterde. Gelukkig was Kirsten Plug er als snelste bij om het beslissende tikje te geven en de stand op 2 – 0 te brengen. Hiermee bepaalde ze gelijk de eindstand en is het verschil tussen Saestum en IJFC nu nog slechts één punt.
De foto's bij het verslag zijn dit keer door Yvonne Koeman (pupil) en Tina Linsen (wedstrijd) gemaakt.