Zwaluwen Utrecht '11 JO11-3

Onder 11, JO11-2, 3e klasse 12

23 september 2017 11:00

Petra Verbeek

Op deze mooie zonnige dag vergaten wij vandaag te voetballen, waardoor we op een 3-6 nederlaag werden getracteerd.

We begonnen te slap en binnen 1 minuut kon Zwaluwen al vrijuit op Mike schieten. Deze kans werd nog door Mike gekeerd, maar kort daarna keken we tegen een 0-1 achterstaand aan toen een speler van Zwaluwen van dichtbij, geheel vrij kon inschieten.

Jordi maakte een prachtige gelijkmaker. Als linksachter soleerde hij van achteruit langs iedereen en prikte de bal netjes in de touwen. We konden hier niet lang van genieten, want een afstandschot van Zwaluwen kon Mike niet zien aankomen toen een kluwe van spelers zijn zicht belemmerde. Dat betekende de 1-2. Een goal van Lars bracht ons wederom langszij na een mooie assist van VietAn. Toch gingen we met een achterstand van 2-3 rusten door een chaotische tegentreffer uit de kluts.

In de rust hoopten we alle neuzen weer de goed kant op te krijgen. We speelden de 1e helft onzorgvuldig en vergaten op te bouwen. We speeelden veel te veel hoge, lange ballen, terwijl onze tegenstanders groter en sterker waren. Die ballen komen dan meteen weer terug en dat hoopten we na rust recht te zetten.

Helaas lukte dat niet. Zwaluwen liep uit naar een 2-6 voorsprong. Er waren wel kansen voor ons, maar de keeper van Zwaluwen had een geweldige dag en wist een paar zekere treffers te voorkomen met kunst en vliegwerk. Ook zat er gewoon te weinig lijn in ons spel. Te veel lange halen, te grote afstanden tussen de linies (achter, midden en voor) en derhalve konden we zeker geen aanspraak maken op een beter resultaat. Wel wist Lars nog een geweldige ere treffer te maken door een terug gelegde bal in de kruising te schieten.

Iedereen heeft geweldig zijn best gedaan, maar we speelden het niet slim. Tegen grote en sterke tegenstanders hadden we onze techniek en ons inzicht beter moeten uitnutten. Met goed en snel samenspel hadden we deze tegenstander kunnen verslaan, maar niet door mee te gaan in hun spel gebaseerd op kracht en fysiek.