5 - 4

IJFC JO11-2JM

Onder 11, JO11-2, 3e klasse 12

30 september 2017 10:35

Het lijntje tussen fysiek voetbal en te fysiek voetbal werd vandaag een paar keer overschreden. We troffen een tegenstander die ons op fysiek met 5-4 de baas bleef, maar daarbij 3 van onze spelersonder het (kunst)gras moffelde.

Al naar 2 minuten namen we de leiding door een mooie uitgespeelde goal van Soufian, waaraan een mooie assist van Joep vooraf ging. Vooraf waarschuwden we al voor de aanvoeder van VVIJ die hard speelt en gevaarlijk zou zijn. Een assist en een goal van diezelfde aanvoeder draaiden de wedstrijd om, 2-1  voor VVIJ.  Uit een counter scoorde Jordi op aangeven van Soufian de 2-2. Weer een prima voetballende goal van onze kant. Toch gingen we met een achgterstand van 3-2 rusten door een slippertje bij ons in de verdediging.

Als al eerder gezegd was de wedstrijd hier en daar te hard en dat was lastig voor de jonge scheidsrechter, Sem, die trouwens wel heel goed zijn best deed en eerlijk floot.

Al meteen in de tweede helft werd het 4-2 door de aanvoeder van VVIJ, waar we maar geen grip op kregen. Maarten bracht ons weer terug in de wedstrijd door een hard schot links onder in de hoek. Een corner van Soufian werd mooi kort op Mats gespeeld en Mats bediende Maarten op maat met een slim passje. Voetballend waren we duidelijk de betere partij.

Tegelijkertijd veroorzaakte VVIJ door hard spel blessures bij onze spelers Mats, Jordi en Lars. Mats kon daardoor niet meer verder en kwam in het restant van de 2e helft niet meer in het veld. We waren ook onder de indruk van het dreigende, harde spel van onze tegenstander waardoor onze kleinere spelers bang waren om de duels in te gaan.

VVIJ liep weer uit naar 3-5 toen Mike een bal niet klem vast kon houden en VVIJ daarvan profiteerde. Mike speelde trouwens een prima partij en het opbouwen via de achterhoede werd door hem uitstekend verzorgt.

Een schot van Maarten ging door de benen van de keeper en bleeft op de doellijn liggen. Lars gaf het laatste tikje, maar dichterbij dan 5-4 kwamen we niet meer. Er waren nog wel kansen en gevaarlijke schoten van onder andere Lars, VietAn en Jordi, maar helaas geen goals.

- Voetballend beter!, daar moeten we aan vasthouden!
- Niet meegaan in het ruige spel van de tegenstander, maar slimmer en sneller zijn!
- Kop omhoog, dat moeten we blijven doen!

Als we blijven tikken, goed kijken wie er vrij staat en simple oplossingen kiezen zijn we veel beter dan deze tegenstander.

Van deze wedstrijd kunnen we leren. We moeten er dus positief op terug kijken en de komende week gaan we het er eens over hebben hoe we met dergelijke fysieke ploegen om moeten gaan.