Montfoort S.V.'19 JO11-2

Onder 11, JO11-2, 3e klasse 12

4 november 2017 8:45

David Heukers

Met een klinkende 6-1 zege  hebben we de punten in IJsselstein gehouden. Dat was weer eens nodig, want na 5 wedstrijden stonden we pas op 3 punten. Nu dus 6 uit 6.

We begonnen wat rommelig en kwamen in het eerste deel van de wedstrijd niet aan veel kansen toe. Gelukkig wisten we achterin wel in de 1e helft de nul te houden met Mike op doel en Lars en Mats in de verdediging.

Jordi stond een beetje op een eilandje in de spits en had het lastig om aan de bal te komen. Ook omdat de middenvelders Maarten, VietAn en Joep aanvankelijk geen goede passjes wisten te geven.

Later kwamen Soufian en Gearld in het veld voor VietAn en Jordi. Door hard werken knokten we ons in de wedsrijd. Toen Joep op links z'n mannetje uitspeelde, schoot hij de bal strak laag voor het doel. Met een simpele voetbeweging had Soufian de bal onder controle en kon toen de bal netjes langs de keeper binnen schuiven. 1-0 voor in de rust in een gelijk opgaande wedsrdijd, dat was een prima opsteker.

De appelsap in de rust deed ons goed, want binnen 4 minuten in de tweede helft hadden we de wedstrijd al min of meer binnen met 2 goals van Gerald. Bij de eerste goal  had Maarten een mooie assist in huis door vanaf uiterst recht met een diepe lage bal Gerald aan te spelen. Bij de 2e goal was VietAn de aangever!

Achterin stonden nu Soufian en Jordi voor de neus van Mike en die deden dat goed. Mike keepte weer sterk, ondanks zijn knieblessure van vorige week en wist met name door goed uitkomen bij doorgebroken spelers veel gevaar te beteugelen. 1 doelpuntje moesten we toch incasseren toen een MSV speler zich door het midden door onze verdediging heen wurmde en we niet daadkrachtig genoeg ingrepen. De 3-1 bracht ons echter niet uit evenwicht en we bleven in de 2e helft de baas op het veld.

We liepen uit naar 6-1 door nog eens 3 goals van Gerald. Gerald was goed op dreef in de afronding, maar werd daarbij ook prima bediend door assists van Mats en Lars. Mats had een steekpassje in huis waaruit een doelpunt viel en een schot op de paal van Lars leverde een makkelijk intikkertje op voor onze spits in de tweede helft. 5 goals in 1 helft is wel geweldige productie, Gerald!

Ook Mats had nog een mooi schot in huis, maar die leek een verdediger van MSV met z'n hand tegen te houden. De prima fluitende scheidsrechter, David, zag dit echter anders en liet doorstepelen.

Een mooie teamprestatie al met al op deze zaterdag ochtend en nu ook de punten in de tas. Da's ook wel eens lekker.