40'
44'

Onder 11, JO11-3, 5e klasse 23

11 november 2017 10:15

Voor vandaag stond de uitwedstrijd tegen de vrienden uit Culemborg op het programma, (CVV Vriendenschaar). Een vriendelijke wedstrijd werd het allerminst, daarover later meer. IJFC begon scherp aan de wedstrijd, dit resulteerde in een vroegtijdige openingsdoelpunt door een eigen doelpunt miscommunicatie tussen de verdediger enerzijds van Vriendenschaar en zijn keeper anderzijds 0-1. IJFC bleef de druk opvoeren wat tot veelvuldig balverlies resulteerde op het middenveld. Daar weet onze technicus Faisel wel raad mee die soleerde zijn tegenstanders voorbij en zorgde met een mooi geplaatst schot voor de , 0-2. Noah liet zich als aanvaller regelmatig terug zakken waardoor hij eenvoudiger aanspeelbaar werd deze pikte de bal op en liet zijn skills zien met een geweldige solo actie gaf hij Keano de kans om de “ trekker” over te halen met een knap schot verschalkte ook hij de doelman, 0-3. Het is nu mijn beurt zou Noah gedacht kunnen hebben, met een mooi schot zorgde hij voor een riantere uitgangspositie, 0-4. Arne die de opdracht kreeg bij balbezit mee op te komen en zo in aanvallend opzicht voor extra dreiging kon zorgen, bracht Noah in een kansrijke positie deze haalde zonder schroom en enige aarzeling doeltreffend uit, 0-5. Na een grove overtreding op Milan welke niet werd geconstateerd door de scheidsrechter en voor enige commotie zorgde bij de IJFC aanhang werd het spel hervat dit voorval leidde niet tot concentratie verlies. Noah werd door Thijs aangespeeld deze versnelde zijn dribbel en bestreek het gehele veld en passeerde hierbij zijn belagers om vervolgens de kalmte te bewaren en de ruststand definitief te bepalen, 1-6. In de 2e helft dacht Arne wat Noah kan dat beheers ik ook hij kwam vanuit de defensie en speelde alles en iedereen voorbij alsof het niets was, zijn bedoelde voorzet werd verkeerd ingeschat en belandde in het doel, 1-7. Een werkelijk prachtige rush, met als bekroning een verdiend doelpunt het is hem meer dan gegund onze dappere strijder. In het vervolg van de tweede helft werd er nog gescoord door Dinand, (2x). & Noah, (2x). Thijs wordt met de week een completer en betrouwbaarder doelman, hij bracht knap redding op een aantal doelpogingen van Vriendenschaar. Defensief stonden Atilla, Björn, & Milan sterk te verdedigen. Het middenveld met Timo liet bij vlagen hun kwaliteiten zien. Het vertoonde spel en het creeren van kansen stemt ons hoopvol voor de resterende wedstrijden. Zoals ik eerder heb aangehaald werd deze wedstrijd gekenmerkt door felle en harde overtredingen van de zijde van Vriendenschaar hierbij dien ik wel aan te merken dat dit hoofdzakelijk gebeurde door een en dezelfde persoon.  De scheidsrechter kon door tijdig ingrijpen hierop anticiperen helaas kon hij hier geen grip op krijgen wat uiteindelijk resulteerde in een handgemeen tussen Faisel en zijn directe tegenstander. Deze laatstgenoemde was de gehele wedstrijd aan het treiteren en irriteren het bleef niet bij verbaal geweld op een gegeven moment werd hij daarbij ook nog eens handtastelijk en schopte onze aanvaller en viel hem aan. Het temperament van beide kemphanen kreeg de overhand en de emoties liepen dusdanig op waarna ze door de leiders van het veld werden gestuurd en de resterende tijd niet meer in actie kwamen. Dergelijk onsportief gedrag behoort absoluut niet thuis op het voetbalveld. De hoofdschuldige in deze was overduidelijk de speler van Vriendenschaar, echter geheel terecht opgemerkt laat je tijdens de wedstrijd niet provoceren & verleiden door een negatieve tegenreactie. Ben je emoties te allen tijde de baas. Dien ze van repliek met je voeten en weet ze zodoende op een sportieve manier te vernederen. Gefeliciteerd met het behaalde resultaat! Job Well Done and Will Be Continued. Gr Dennis & Rachid. P.s door onvoorziene omstandigheden is de verrassing met een week uitgesteld volgende week is het moment daar :)