Lopik JO11-1

Onder 11, JO11-2, 3e klasse 12

11 november 2017 10:45

Petra Verbeek

Een helft waren we gelijk aan koploper Lopik, maar door een mindere 2e helft moesten we uiteindelijk met 2-6 het hoofd buigen.

We begonnen in de 1e helft met goed voetbal. We combineerden, durfden over de grond op te bouwen en speelden secuur! Dit leverder meteen een aantal mooie aanvallen op, maar in eerste instantie helaas nog geen goals.

Uit een uitbraak wist Lopik toch na zo'n 10 minuten de 0-1 te maken. Dat was even een tegenvaller. Gerald wist echter snel de 1-1 te scoren na een mooie assist van Soufian en de 2-1 door Joep was helemaal het schoolvoorbeeld van goed voetbal. Maarten ontving de bal van Mike op rechtsachter. Hij speelde Mats in centraal midden. Mats kapte een speler uit en tikte de bal naar Gerald in de spits. Gerald zag Joep op links opkomen en legde het balletje breed. Joep had een magisch, krullend schot in huis dat hoog in de verre hoek plofte. Een werkelijk prachtige goal.

Toch moesten we nog voor rust de 2-2 incasseren, toen een speler van Lopik een corner mooi in het doel volleerde. Een mooie eerste helft, waaruit opnieuw blijkt dat we ook tegen de toppers in onze competitie ons mannetje staan.

In de tweede helft kwamen we met een nieuwe opstelling in het veld en dat pakte niet zo goed uit. We maakten een aantal persoonlijke fouten en op een of andere manier hadden we niet meer het lef om elkaar over de grond strak in te spelen. We waren ook niet meer secuur en onze passjes kwamen niet goed aan.

Halverwege de 2e helft viel de 2-3 van Lopik. De spits van Lopik werd met een hoge voorzet bediend en hij kopte deze bal netjes in de touwen. De 2-4 en 2-5 waren schlemielige doelpunten en communicatie storingen bij ons achterin. Daarna viel aan het eind van de wedstrijd ook nog de 2-6, wat erg jammer was.

Jongens, jullie kunnen het niveau zeker aan. In de eerste helft hebben jullie dat laten zien. We moeten echter ons niveau een hele wedstrijd laten zien. Dus goed beginnen (dat deden we nu wel) en goed eindigen (dat deden we nu niet). Dan komt het best goed.

Het was mooi om te zien dat jullie in ieder geval na de wedstrijd vol plezier de penalty's namen. Jullie bleven positief en ramden er veel in.