UVV JO11-4

Onder 11, JO11-2, 3e klasse 12

25 november 2017 9:45

David Heukers

Wie niet sterk is, moet slim zijn. We waren vandaag duidelijk een kop kleiner dan onze tegenstander en werden veel in de verdediging gedrongen. Door mooie, snelle counters wisten we toch met 5-2 te winnen van UVV JO11-4. Ook scheidsrechter David Heukers zei na afloop dat we enigszins gelukkig waren, maar onder zijn leiding lijken we vaak het geluk aan onze kant te hebben (toeval of niet?).

We zagen al meteen dat de tegenstanders groot waren, dus we zouden proberen over de grond op te bouwen. Dat lukte aanvankelijk heel aardig en resulteerden in een paar mooie aanvallen. De tegenstander had grote spelers die gevaarlijk waren met harde afstandschoten. Vooral hun nummer 9 moesten we snel zien te blokken, want die had een verwoestend schot.

De 1-0 viel na een mooie snelle counter, waarbij Joep het laatste tikje gaf. De aanval liep mooi over Mats naar Gerald, die een prima oog had voor de vrijstaande Joep. Even later werd het ook 2-0 door een mooie diepe pass van Soufian. Gerald kon alleen op de keeper afgaan en tikte beheerst binnen. Klasse assist, Soufian!

De verdediging met de wederom prima spelende Maarten en Jordi had tot dan toe geen krimp gegeven. De linksachter van UVV maakte wel vlak voor rust de aansluitingstreffer door een strak en laag schot, waar de uitstekend keepende Mike geen zicht op had. Het lijkt erop dat het drietal Mike, Jordi en Maarten elkaar prima aanvullen in de achterhoede.

In de rust bespraken we de eerste helft. We hadden veel onder druk gestaan en met mooie counters gescoord. De 2-1 voorsprong was misschien wel iets geflatteerd, dus we zouden in de 2e helft vol gas moeten geven om te kunnen winnen.

De 3-1 viel op een goed moment, direct na rust en weer van de voet van Joep. Gerald speelde vanaf het middenveld Mats in, die vlak voor de neus van de keeper de bal op Joep tikte. Joep kon de bal in het lege doel schuiven en de marge weer naar 2 tillen. Mats was weer als vanouds, prima in de passing vandaag.

Een kwartier voor tijd werd het toch weer spannened. De grootste UVV spelers poeierde van afstand de 3-2 tegen de touwen. VietAn ging naar achteren om de achterhoede te versterken. Jordi liep de 2e helft in de spits en was met z'n snelheid steeds dreigend.

Toen de gelijkmaker in de lucht hing, maakte Gerald de bevrijdende 4-2. Hij kwam vrij na goed storend werk van Jordi, die de verdediging van UVV zo in het nauw bracht, dat Gerald hiervan kon profiteren. Jordi sleurde fantastish over het veld en was overal te vinden en is sterk in de duels. Dat is een prima kwaliteit, Jordi!

Het slotakkoord was weer voor Joep. Onder het oog van zijn Franse opa en oma maakte hij z'n hattrick compleet door een strak en laag schot. Gelukking heeft Joep al voor Oranje gekozen, dus Les Blues kunnen dit talent wel op hun buik schrijven.

Een mooie 5-2 overwinning. Mijn complimenten aan VietAn, Soufian en Mats die veel loopwerk leverden op het middenveld en in de verdediging. Door hun ijver wisten we in moeilijke fases overeind te blijven. Als we zo bereid zijn voor elkaar te knokken, kunnen we zelfs wedstrijden winnen, waarin we misschien niet ons beste spel spelen.

Super gedaan allemaal en tot maandag. Ik heb er weer zin in om met jullie te trainen.