... (schot)

Onder 11, JO11-3, 5e klasse 23

2 december 2017 10:45

David Heukers

Vandaag stond de absolute kraker op het programma de derby tegen JSV een heuse “el classico”. Het weer met een gevoelstemperatuur onder nul deed alleen niet bepaald Spaans aan. Een klassieker werd het zeker met alle bijbehorende ingrediënten. Strijdt, passie, fanatieke supporters langs de zijlijn & zeer spannende momenten. Je kon overduidelijk zien dat deze wedstrijd ergens om ging. Vanwege de afwezigheid van Keano & Björn hadden we slechts 1 wissel ter beschikking, wij wensen hen beide een voorspoedig herstel toe. De jongens die het vandaag moesten doen kwamen vrij vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een schitterende combinatie waarbij Noah de aangever was en Faisel de koelbloedige afronder, 1-0. Twee minuten later was het in de omgekeerde volgorde zoals we vaker hebben gezien dit seizoen. Faisel gaf een prachtige assist op Noah die met een hard schot de keeper van JSV in de korte hoek wist te passeren,2-0. Faisel vanuit de defensie spelend soleerde langs zijn tegenstanders en bracht voor rust met twee doelpunten de score op 4-0. JSV kreeg een discutabel vrije trap na een vermeende overtreding op een speler van JSV ( het was slechts een schouderduw) die er rechtstreeks in ging,1-4. IJFC was de eerste helft de absolute bovenliggende partij. Een overduidelijke handsbal die ons het scoren deed belemmeren in het strafschop gebied van  JSV werd bestraft met een vrije trap voor IJFC i.p.v. een terechte penalty. Merkwaardige beslissingen van de scheidsrechter wat de nodige wenkbrauwen deed fronzen. En voor zichtbare irritaties zorgde bij onze jongens bij dit onrecht. We hebben deze wedstrijd overigens niet verloren door de scheidsrechter dat zou een slap excuus zijn, maar dat terzijde. Het strijdplan & tactiek van coach Dennis wierp duidelijk zijn vruchten af. In de 2e helft zag je een totaal ander wedstrijdbeeld, de jongens gingen lopen met de bal (pingelen) speelde de bal terug i.p.v. vooruit en als klap op de vuurpijl door het midden uit verdedigen! Het leek werkelijk nergens op in de tweede helft. IJFC leed herhaaldelijk & veelvuldig balverlies, bijna het gehele team speelde uit positie met een onweerstaanbare drang naar voren, waardoor de verdedigende taken vergeten werden. Een wedstrijd als deze waarbij je op een riante en comfortabele voorsprong komt, mag je niet op dergelijke wijze uit handen geven. Zeker als de tegenstander beduidend minder sterk is als ons. Volgend weekeinde wacht ons de volgende topper SV Geinoord is dan ons directe opponent hopelijk weten de jongens zich te herpakken en te revangeren. De kansen op een potentieel kampioenschap zijn na dit verlies geslonken echter is dit een subdoelstelling, de ontwikkeling van onze jongens heeft prioriteit. Immers verliezen hoort bij de sport en is ook geen schande de wijze waarop een nederlaag tot stand komt daarentegen wel, deze wedstrijd geeft voldoende aanleiding om de gemaakte afspraken nogmaals te benadrukken. Komende week gaan we ons prepareren. Ondanks deze (onfortuinlijke) nederlaag, wensen wij jullie allen een prettig weekend! Will Be Continued. Gr Dennis & Rachid.