... (solo)
43'

13 januari 2018 12:00

Elwin Kars

Vanwege de afgelastingen & langdurige winterstop hebben we een oefencampagne samengesteld om weer fit & scherp deel te kunnen nemen aan de voorjaarscompetitie. Overigens geen overbodige luxe na de genuttigde oliebollen en gourmet. Vandaag stond de eerste in reeks van oefenwedstijden op het programma, tegenstander was VVIJ, de JO11-5 kwam op bezoek op sportpark Groenvliet, (uitkomend in de 3e klasse). Op voorhand een uitdagend en beduidend sterkere tegenstander. In het begin van de wedstrijd was IJFC beduidend de bovenliggende partij en creëerde veel kansen en mogelijkheden om de score voortijdig te openen, onze jongens waren absoluut niet onder de indruk. Helaas wist de bal het net telkens niet te vinden. Het ontbrak ons aan scherpte en geluk waardoor de bal er telkens net niet in ging deels ook door uitstekend keeperswerk van de doelman van VVIJ. Een voorbode wat er ging aankomen VVIJ kreeg in de beginfase welgeteld 1 kans en die ging er ook meteen in, 0-1. Een typische voetbalwet, niet veel later liet Faisel zijn klasse zien en stoomde vanaf eigen helft richting het vijandelijk doel zijn soloactie eindigde met de gelijkmaker, 1-1. VVIJ kwam terug in de wedstrijd na een hard schot van de sterk spelende aanvoerder,1-2. Wederom was het een paar minuten later Faisel die ons op gelijke hoogte bracht, 2-2. Waarbij er goed gecombineerd werd met Arne, die werkelijk overal in het veld te vinden was en zowel aanvallend alsmede defensief wederom van grote waarde was vandaag zoals eigenlijk heel het seizoen het geval is. VVIJ zeer fysiek spelend kwam op voorsprong, 2-3. Na overigens slap verdedigend werk van onze defensie. Voor rust bepaalde Timo de ruststand op 3-3 na een scrimmage voor vijandelijk doel, 3-3.  Thijs had vlak voor rust een mooie redding en wist ons te behoedden voor een achterstand, net voor de thee. In de 2e helft was het duidelijk IJFC dat VVIJ op alle fronten wist af te troeven tot grote zichtbare irritaties en frustraties van de spelers van VVIJ. De uitstekend en talentvolle scheidsrechter Elwin Kars had de wedstrijd volledig onder controle. IJFC liep vervolgens uit naar 8-3. Een meer dan terechte en verdiende einduitslag gezien het wedstrijdbeeld. Milan goed spelend op het middenveld stond vandaag fysiek zijn mannetje en liet zich niet intimideren. Atilla, Björn & Keano leverden strijdt en passie zoals vooraf besproken met hen. De uitvoering was prachtig om te aanschouwen hun optreden was een ware plaag en nachtmerrie voor de aanvallers van VVIJ. Mede dankzij hun inbreng werdt menig offensieve actie direct geneutraliseerd. Door doelpunten van Faisel (3x) en Noah (2x) wist IJFC de overwinning definitief veilig te stellen. We hadden vandaag de score kunnen vergtoten het ontbrak aan scherpte  en een aantal schitterende reddingen van de doelman van VVIJ. In de eindfase lieten wij het nog onnodig spannend worden. Een zeer knappe prestatie gezien het aanwezige klasse verschil bij de tegenstander. Winnen van de buren en “rivaal“ blijft altijd leuk!. De jongens hebben met deze zege aangetoond terecht te zijn gepromoveerd naar de 4e klasse. De komende periode staan er nog een aantal van dergelijke uitdagende vriendschappelijke wedstrijden op het programma waarbij de jongens zich kunnen meten tegen sterkere tegenstanders. Volgende week trappen wij om 10:00 uur af in Houten waar wij zullen aantreden tegen de plaatselijk SV. Job well done, and Will be Continued. Gr Dennis & Rachid.