Maarssen JO11-3

3e klasse 07

10 februari 2018 10:45

Petra Verbeek

Wat een prachtige wedstrijd tegen een leuke, sportieve tegenstander. Na een 0-2 achterstand naar een 5-2 overwinning door 5 goals in de laatste 20 minuten!. Dat is grote klasse.

We begonnen met Mike op de goal: Lars en Jordi in de verdediging: Gerald, Mats en Joep op het middenveld: Soufian in de Spits. VietAn was de eerste wissel en Maarten lag met buikgriep thuis, ziek op bed.

Ons begin was spetterend. We schoten uit de startblokken en drongen Maarssen ver naar achteren. Een hard en laag schot uit stand van Mats leek in de verre hoek binnen te vallen. Echter de keeper van Maarssen wist de bal net naast z'n doel te tikken. Ook Lars was dicht bij een goal, toen hij bij een corner bij de tweede paal de bal bijna binnen tikte.

Pas in de laatste 5 minuten kwam Maarssen opzetten. De fysieke kracht gaf hun een overwicht in het laatste deel van de eerste helft. Mike wist een aantal uitstekende reddingen te verrichten en ook kopte Lars nog een bal vanaf de doellijn weg.

Met 0-0 gingen we rusten. Een prima eerste helft, maar helaas begonnen we niet scherp aan de tweede helft. In de eerste 3 minuten van de tweede helft wist Maarssen 2 keer te scoren door kleine onoplettendheidjes van onze kant en soms iets te lief spel. We lieten ons aftroeven en moeten nog leren ons lichaam goed te gebruiken, zodat je niet te makkelijk opzij wordt gezet.

Echter we kwamen terug en hoe! Eerst was het Gerald die vanuit een verre uittrap van Mike alleen voor de keeper vakkundig de aansluitingstreffer maakte. Niet snel daarna schoot Mats vanuit de tweede lijn de gelijkmaker binnen, waarbij we het geluk hadden dat de uitstekende keeper van Maarssen de bal ongelukkig liet glippen. We lieten nu ons beste spel zien.

VietAn heerste op het middenveld en strooide met fantastische passjes. Soufian vocht op het middenveld en hield ook het overzicht in de belangrijke situaties. Met een slim passje gaf Soufain aan Mats de gelegenheid om opnieuw vanuit de tweede lijn te schieten en Mats joeg de bal met een geweldige uithaal de kruising in. De 3-2 gaf ons vleugels. Opnieuw namen we het initiatief en we combineerden via Mats, Soufian en VietAn door de verdediging van Maarssen heen. VietAn bediende Gerald op maat en opnieuw was het raak, 4-2. De kansen bleven komen aan onze kant en Gerald wist er nog 1 bij te prikken (5-2), maar dat hadden er nog wel meer kunnen zijn als hij iets scherper was geweest.

Verdedigend hielden we de laatste 5 minuten goed stand. Jordi, Joep en Lars lieten zich niet meer wegzetten. Jordi was op snelheid de gevaarlijkste man van Maarssen goed de baas en Joep en Lars vochten als leeuwen. Mike coachte goed en bleef cool in een aantal hectische situaties. Een compliment voor deze prima verdediging.

Wat een mooi begin van de nieuwe competitie. In de vorige competitie verloren we nog met 2-5 van deze tegenstander en nu een 5-2 overwinning. Laten we deze groei vasthouden. Op naar volgende week.