42'
Onbekend (afstandschot)

4e klasse 01

10 februari 2018 8:30

Na een succesvol oefencampagne werd vandaag de competitie hervat. Een podium hoger mochten de jongens hun voetbalskills tonen met (hopelijk) voldoende weerstand. Dit komt het leerproces immers ten goede. Het klasse verschil was gezien het wedstrijdverloop niet zichtbaar. IJFC deed zich vandaag duidelijk te kort. Anders dan de uitslag doet vermoeden. Deze nederlaag was onnodig en er had zeker meer in gezeten. We kwamen op 4-0 achterstand door slap verdedigend werk en het uit positie lopen, (mandekking). Daarnaast werden er vele kansen van IJFC zijde niet benut ( de keeper was gewoon erg goed). Arne bracht ons met een prachtig doelpunt die de bal mooi over de keeper wist te stiften vlak voor rust enigszins terug in de wedstrijd. Dit doelpunt zorgde voor het broodnodige zelfvertrouwen. In de 2e helft waren wij veel meer in balbezit en speelde dominanter op de helft van de tegenstander. Echter voorkwam wederom de uitstekende keeper van de Meern met zijn weergaloze reddingen een tegendoelpunt van IJFC. Ieder poging op doel leverde aan onze zijde vandaag een tegendoelpunt op. Gezien het feit dat Thijs de wens heeft uitgesproken liever te willen voetballen dan keepen. Met dit gegeven heeft Björn zich beschikbaar gesteld om deze taak regelmatig op zich te gaan willen nemen. Hij doet het fantastisch maar begrijpelijkerwijs is hij nog wat onwennig. Chapeau Björn dat jij het aandurft om ons doel te verdedigen. Je doet enorm je best en dat is voldoende. Ongetwijfeld zul je met de nodige begeleiding en training vorderingen gaan boeken. De jongens kwamen terug op een stand van 5-5.  Dit getuigt van doorzettingsvermogen & veerkracht zoals wij bij de Luchtmacht zeggen  ” One team, one mission” . Door doelpunten van Faisel (2x) & Noah (2x). Zij creëerden een aantal goede mogelijkheden maar de keeper was met zijn handelingen telkens net op tijd om een afstraffing te voorkomen. Schitterende combinaties gezien en leuke individuele acties dat biedt perspectief voor de komende periode. Mooi om te zien dat ieder individue duidelijk progressie heeft geboekt.
Door verplichtingen/ werkzaamheden elders zal dit (voorlopig) het laatste verslag zijn van mijn hand. Ik hoop dat jullie er genoten van hebben. En nog veel leuker kom de jongens zelf een x aanschouwen c.q aanmoedigen, een lust voor het oog,  een garantie voor voetbalplezier. Niet getreurd beste lezers vanaf volgende week een nieuwe sportredacteur. Manon is bereidt gevonden deze eervolle taak van mij over te nemen. Veel succes en schrijfplezier toegewenst!

Job well done and Will be NOT Continued :) Gr Dennis & Rachid