4 - 6

IJFC JO11-2JM

3e klasse 07

17 februari 2018 11:00

We speelden vandaag niet goed en ik was als coach ook niet goed op dreef. Toch wisten we wel de punten mee te nemen naar IJFC door een 4-6 overwinning.

VietAn was er niet bij en Mats meldde zich al hoestend en proestend en was totaal niet fit. Met 1, niet fitte, wissel gingen we dus van start.

Al snel kregen we 2 goede kansen via Lars en Gerald, maar helaas wisten we die niet te benutten. Daarna waren we het even kwijt en stonden we in een mum van tijd met 2-0 achter.

We speelden slordig en er stonden eilandjes op het veld in plaats van een team. Ik als coach was slecht bij stem, maar ook wist ik jullie niet op de juiste wijze van goede aanwijzingen te voorzien. Ik was in mijn coaching onder de maat vandaag, ... sorry daarvoor.

Wonder boven wonder wisten we toch de aansluitingstreffer te maken via Lars. De keeper liet een goed schot van Gerald los en Lars tikte beheerst binnen. Kort daarop maakte Gerald de gelijkmaker en kwamen we meteen daarna ook voor. De 2-3 was een een houdbaar afstandschot van Mats, die de keeper door z'n vingers liet glippen.

Nog voor de rust werd het toch 3-3 door slecht mee verdedigen. Gerald liet z'n man lopen, wat onze tegenstander in een overtal situatie bracht tegen onze verdedigers, Maarten en Jordi. Via Maarten belandde de bal in eigen goal.

In de rust een serieus gesprek over "spelen als team" en "simpel spelen". We drijven onze acties te lang door en we moeten oog houden voor onze medespelers! Waarom spelen we de bal niet af als een ander er beter voorstaat? Het lijkt wel of we het soms niet willen zien of de ander het doelpunt niet gunnen?

Na rust al snel 3-4 voor ons door een goal van Gerald na een voorzet van Joep. Daarna toch weer 4-4 toen een vrije trap van Zwaluwen van wel 20 meter over de grond binnen viel. Niemand stak een been uit en zo konden weer opnieuw beginnen.

Daarna toch de 4-5 en de 4-6 voor ons en daarmee de overwinning. Wie deze goals maakte is me even ontschoten, maar we gingen tenslotte toch met de punten naar huis.

Het was niet goed, maar we hebben wel de punten. Toch hecht ik zelf meer waarde aan goed spel, dus hopelijk pakken we volgende week de juiste draad weer op in de beker.