Assist: Thijs Kuiper

4e klasse 01

17 februari 2018 12:45

Gennaro Colonna

Op deze stralende zonnige zaterdag mochten onze jongens hun kunsten laten zien in deze thuiswedstrijd tegen Kampong 11-4. Ze hadden er zin in! Meteen in de eerste minuut kregen we een corner tegen. Gelukkig wist Björn de bal uit het doel te houden! Helaas wist Kampong in de 3e minuut de 0-1 te maken. Onze jongens waren echter strijdvaardig vandaag en lieten dit niet zomaar gebeuren. Een minuut later kreeg Arne namelijk een mooie kans op een doelpunt, helaas was deze net mis. Gelukkig kwam weer een minuut later de 1-1 van Noah. Het spel verliep erg vlot, zeker in het begin. In de 6e minuut kregen we weer een doelpunt tegen, 1-2. Scherp als hij was, kwam daar het antwoord van Faisel. BAM jonguh! zouden de jongens zeggen, 2-2. Er werd veel heen en weer gespeeld en nog geen drie minuten later was daar weer een prachtgoal! Faisel gaf een mooie voorzet op Noah die de bal met een prachtig hakje er soepel inschoot! Het spel ging weer verder en ondanks dat er een paar grote jongens in het team van de tegenstander zitten, stonden onze jongens zeker hun mannetje. Na bijna 20 minuten te hebben gespeeld gaf Noah een voorzet die Faisel met een kopbal recht het doel in kopte. Heel mooi gedaan! De verdediging was ook goed bezig vandaag. Atilla, Keano & Arne jaagden de tegenstanders goed op en maakte het hen lastig. Ook Milan stond zijn mannetje, ondanks dat hij overduidelijk niet fit was. Timo was samen met Thijs goed bezig op het middenveld en gaven mooie passen en assists. Zo eindigde de 1e helft met 4-2. Na een korte pauze werd de 2e helft gestart. Kampong kwam al gauw dreigend op Bjorn af, maar omdat hij mooi uitkwam werd een doelpunt voorkomen. Zou de keeperstraining al effect hebben? 6 minuten in de tweede helft was daar weer een doelpunt van Noah uit een voorzet van Faisel. Drie minuten later kreeg Kampong wederom een doelkans deze werd benut, 3-5. Een minuut later werd door Björn een mooie kans van Kampong verijdeld. Hij had het maar druk. 10 minuten voor het einde was er weer een mooie goal van Faisel die de bal met een schuiver inschoot. Paar minuten later was het Thijs die met een mooi steekpass Noah de diepte instuurde en deze kans optimaal benutte en er 7-3 van maakte. Thijs is nog “zoekende” in het veld nadat hij onlangs gestopt is met keepen. Maar vindt al aardig zijn weg. Een paar minuten voor het einde kreeg Bjorn het toch nog even te druk. En dat zorgde voor een eindstand van,7-4. Heerlijk gespeeld jongens! Een mooie wedstrijd. Het was een wedstrijd waarin onze jongens de overhand hadden, maar toch ook genoeg weerstand ondervonden van Kampong! Ik heb in ieder geval als ouder zijnde genoten. Uiteraard van de zon, maar ook zeer zeker van het mooie spel van onze jongens. Dank aan Gennaro voor het uitstekend leiden van de wedstrijd! Gr, Manon