Geinoord Nieuwegein JO11-3

3e klasse 07

24 maart 2018 11:45

Ton Schoonenberg

In de eerste 4 wedstrijden uit de voorjaarscompetitie heeft IJFC JO11-2 de maximale score behaald. Vandaag werd de 4e overwinning op rij geboekt; een 5-3 zege op Geinoord JO11-3.

Joep was er vandaag niet bij, maar de overige 8 matadoren van IJFC JO11-2 lieten zich van hun allerbeste kant zien. Soufian was vandaag onze aanvoerder en was een echte leider in het veld.

Een eerste helft om je vingers bij af te likken. Al in de 1e minuut wist Gerald het net te vinden en binnen 3 minuten was het al 2-0 door opnieuw Gerald na een mooie assist van Soufian. Geinoord kwam terug door een onoplettendheidje naar 2-1, maar eigenlijk was het eenrichtingsverkeer de hele eerste helft. VietAn scoorde de 3-1 met een mooi, hoog schot en er waren onnoemelijk veel meer mooie combinaties en kansen voor IJFC. Geinoord mocht zijn keeper dankbaar zijn voor de vele reddingen en ook het aluminium was Geinoord gunstig gezind. Schoten van Lars en Soufian spatten op de lat uiteen en hadden een beter lot verdiend.

Na rust scoorde VietAn meteen de 4-1 met een afstandsschot en er leek geen vuiltje aan de lucht. Maar daarna stokte de motor van het team en kwam er wat onzekerheid in ons spel. Binnen een mum van tijd kregen we 2 goals tegen en was de 4-3 voorsprong lang niet zo zeker meer als voorheen. Geinoord kreeg ook weer moed, waar we eigenlijk al in de 1e helft de wedstrijd hadden moeten beslissen. Een vrije trap van Lars ging via een verdediger in de goal en verschafte ons weer lucht met een marge van 2.

De laatste 10 minuten werd er niet meer gescoord. Mats kopte nog mooi een aantal hoge ballen weg en dat deed hij achterin goed. Het zou mooi zijn als ook andere spelers hun hoofd wat vaker gebruikten. Jordi wist met een magistrale sprint nog een kans van Geinoord te verijdelen. De snelheid van Jordi is een geweldig slot op de deur van onze verdediging. Maarten beheerst de omschakeling goed en was voorin te vinden, maar ook iedere keer op tijd weer terug in positie. Mike had een slippertje bij een van de tegengoals, toen hij een speler van Geinoord de bal van zijn voet liet snoepen, maar had in de laatste minuten gelukkig een aantal prima reddingen in huis.

We staan er mooi voor in de competitie na 4 wedstrijden, maar er zijn nog 2 ploegen met de maximale score tot nu toe. Kortom we moeten nog aan de bak tegen deze andere topploegen in de 3e klasse 7.

Goed gedaan en tot de volgende training.