2 - 1

Brederodes JO11-3

3e klasse 07

14 april 2018 14:30

Een 2-1 overwinning leverde ons de volle buit van 3 punten op vandaag. Dankzij een ijzersterke IJFC verdediging wisten we de punten in IJsselstein te houden, maar helemaal terecht was dat niet.

Soufian was er vandaag niet bij en omdat Mats en Lars nog lichte pijntjes hadden, hadden we er een speler van de JO11-3 bij: Arne. Over deze geweldige invaller later in dit verslag meer.

De tegenstander begon in een bonte uitdossing van diverse shirts, want de wedstrijdkleding was in Vianen blijven staan. In het begin hadden we weinig vat op het spel en we kregen al snel de eerste goal tegen. Op links grepen we te slap in en Brederodes profiteerde hier direct van.

Met enig geluk kwamen we terug in de wedstrijd. Een diepe pass van Maarten leek een makkelijke prooi voor de keeper te worden. Echter een verdediger van Brederodes dacht de bal nog even terug te spelen en verraste zo z'n eigen doelman. Na de gelukkige 1-1 namen we het heft in handen. We combineerden in het laatste deel van de eerste helft geweldig. Een van deze aanvallen werd mooi opgezet door Lars. Mats combineerde door de verdediging met Gerald en Joep kon uiteindelijk via de keeper de 2-1 binnenschieten. Daarna nog meer meer kansen voor ons in de 1e helft, maar helaas geen goals meer voor de rust.

Na de rust een orkaan van Brederodes, dat ons ver achteruit drong. Bij ons stonden 3 bikkels op in de achterhoede: Jordi, Arne en Mike (onze keeper). Arne won elk duel en Jordi liep elk gaatje dicht. Mike kwam veelvuldig in actie en kon door z'n lengte een aantal schoten net via de lat uit z'n doel rammen. Vooral van Arne, die voor het eerst mee deed in ons JO11-2 systeem, was het een geweldige prestatie. Arne hield z'n positie goed als linker-centrale-verdediger en hielp ook waar nodig anderen in het team om hun mannetje te houden.

Pas aan het eind van de wedstrijd nog 2 kansjes voor ons via Gerald. Een keer na een mooie voorzet van Joep en een keer na een goede individuele actie. Gerald's schoten werden helaas op het laatste moment geblokt door de prima laatste man van Brederodes. Een moeilijk dagje was het voor onze spits!

Er werd dus niet meer gescoord in de 2e helft en het bleef 2-1 voor ons. Brederodes had zeker meer verdiend, dus we kunnen spreken van "gestolen" punten. We houden zo onze mooie 2e plaats op de ranglijst vast.

Volgende week moeten we het zonder onze keeper (Mike) doen. Lars en Maarten keepen dan allebei een helftje en al onze spelers zullen dan alles moeten geven om weer een goed resultaat te halen. Ook dan krijgen we 2 invallers van de JO11-3, waarvoor veel dank aan dat team.