2 - 4

IJFC JO11-2JM

Groep 3 25

7 maart 2018 18:30

Na een zenuwslopende wedstrijd mogen we verder dromen van de beker. Een zwaar bevochten 2-4 overwinning uit tegen JSV JO11-3 in de stromende regen, maar zeker verdiend.

Soufian was er vandaag niet bij, dus deden we het met 1 wissel. Mike begon uiteraard op de goal. In de verdediging stonden Maarten en Jordi. Het middenveld werd bezet door Lars, Mats en Joep. En in de punt van de aanval, onze makkelijk scorende spits, Gerald. VietAn was 1e wissel.

We schoten uit de startblokken en combineerden makkelijk naar een 2-0 voorsprong. Twee keer stond Gerald aan het slot van een prachtige aanval en wist hij met mooie schoten de keeper van JSV te verschalken.

Daarna verslapten we iets. Een onnodig foutje achterin leverde een vrije schietkans op voor JSV, die pardoes binnenviel. Door de 1-2 werden we iets zenuwachtiger en waren we daarna niet meer zo dominant als daarvoor. De nummer 7 van JSV was sterk en behendig en we mochten van geluk spreken dat een aantal aanvallen van JSV bij ons op paal en lat belandden in plaats van in de netten. Op ons tandvlies haalden we de rust met een 1-2 voorsprong.

Na rust ontspon zich een echt beker duel. Vechtvoetbal met kansen over en weer. Een compliment aan jullie dat jullie bleven knokken, maar met iets meer overleg en combinaties hadden we deze tegenstander waarschijnlijk zoek kunnen tikken.

Een aanval van ons over rechts werd door Mats netjes opzij gelegd naar Maarten. Maarten had een pegel in huis, die ik in mijn slaap vannacht nog een paar keer voorbij zal zien komen. Wat vloog die bal strak de kruising in, zeg! Zelden gezien zo'n schot.

Toch was het met 1-3 nog niet gedaan want JSV kwam wederom terug door een fantastisch solo van hun nummer 7. Die sneed als boter door onze verdediging en liet Mike kansloos met een strak schot. Ook een prachtige goal. We wankelden even en opnieuw was het aluminium ons een paar keer gunstig gezind.

Gerald was vandaag geweldig op dreef en hij zorgde met een mooie individuele actie weer voor 2 goals verschil. De 2-4 gaf ons weer lucht en Gerald was zo scherp als een mes. Ook was het Gerald die fysiek z'n mannetje stond en zich niet liet afbluffen door onze sterke tegenstander. Een top wedstrijd van onze spits!

De scheidsrechter maakte het nog extra spannend door na het laatste fluitsignaal, toch nog 4 minuten te laten spelen. Hij had inderdaad in eerste instantie wat te vroeg afgefloten, maar we lieten in de extra tijd de overwinning niet meer glippen.

Na het 2e eindsignaal konden de armen in de lucht. Iedereen was doorweekt, maar zeer tevreden. De cupfighters van IJFC JO11-2 hebben het weer geflikt. Op naar de halve finale (dat denk ik tenminste).