4 - 2

IJFC JO11-2JM

3e klasse 07

28 april 2018 10:45

Vooraf wisten we dat De Meern een "vechtploeg" was (zie het wedstrijdverslag van de vorige competitie). In plaats van een voetballende ploeg, zijn ze sterk in fysiek spel. Ze spelen tot op het randje en gaan daar soms overheen als de scheidsrechter niet ingrijpt. In de wedstrijd van vandaag moesten we onze meerdere erkennen in De Meern op vechtgebied, maar voetballend waren we gelijkwaardig.

Soufian en Jordi waren vandaag op vakantie en konden dus niet meedoen. Gelukkig wilde Siebe met ons meedoen, zodat we in ieder geval nog 1 wissel hadden. Super bedankt, Siebe!

VietAn begon achterin om de snelle Jordi te vervangen. Samen met Maarten speelden ze tegen de grote, sterke spits van De Meern, waarvan we al wisten uit de vorige wedstrijd dat hij er vol in beukt. Op het middenveld begonnen Lars, Mats en Joep en Gerald was als vanouds onze spits.

In de eerste helft had De Meern een duidelijke overwicht. Gelukkig waren ze niet scherp in de afronding en was Mike op de goal goed op dreef. Het bleef lang 0-0 en pas na een minuut of 10 moesten we de eerste tegengoal incasseren. De spit van De Meern vocht zich een weg door het midden en frommelde de bal in het doel. Daarna volgde onze beste periode. Mats stuurde met een lange bal Siebe de diepte in, die mooi terug legde op Gerald. Een mooie schuiver liet de keeper van De Meern kansloos en betekende de 1-1. Daarna een prachtig afstandsschot van Siebe vanaf links, die vol de kruising in vloog, waardoor we zelfs op 1-2 voor kwamen. De gelijkmaker van De Meern viel nog voor rust en kwam wederom van de voet van hun "vechtjas", die op kracht nauwelijks af te stoppen was.

Na de rust was er van voetbal nog maar weinig sprake. De scheidsrechter liet ook bijna alles toe, wat resulteerde in vechtvoetbal. In de tweede helft heb ik gezien dat wij als team ook sterker zijn geworden. We lieten ons niet zomaar wegzetten en schuwden de duels niet. Lars zag ik een paar geweldige slidings maken en Maarten sprintte vol voor iedere bal totdat hij er een steek van kreeg in zijn zij. Siebe kwam zelfs vragen om een wissel omdat hij zich helemaal leeg had gelopen: grote klasse!

We kwamen op achterstand (3-2) na knullige goal vanuit een corner. De rechtsbuiten van De Meern schoot de bal na een korte corner in de korte hoek. Omdat de bal van richting werd veranderd was Mike kansloos en viel dit schot ongelukkig binnen. In de laatste minuten speelde we alles of niets, wat nog kansjes opleverde voor Siebe en Gerald. De eindpass op Gerald kwam er een paar keer net niet, waardoor sommige overtal situaties net niet goed uitgespeeld werden.

Vlak voor tijd nog een paar nare incidenten. Eerst maakte een speler van De Meern een "natrap" beweging op Lars en even later werd diezelfde Lars in een duel hard aangepakt. Helaas had de scheidsrechter hier niet goed het oog in en werd De Meern hier geen enkele keer voor bestraft. Lars moest daardoor geblesseerd het veld verlaten. Uiteindelijk werd het nog 4-2 voor De Meern ook, wat de teleurstelling nog groter maakte.

Toch denk ik dat we van deze wedstrijd hebben geleerd. Ten eerste zie ik dat jullie meer je mannetje staan tegen fysiek spel van tegenstanders. En ten tweede zie ik dat jullie beheerst blijven in dergelijke situaties en je niet uit de tent laten lokken. Helaas lukte het ons vandaag niet met goed combinatie spel uit dit fysieke spel van de tegenstander te blijven. Als we de bal beter laten rondgaan, hoeven we ook niet in dergelijk "vechtvoetbal" te belanden.