45'

4e klasse 01

28 april 2018 10:00

David Heukers

Vandaag konden we dan eindelijk eens in de voor ons zo vertrouwde formatie aantreden met een nagenoeg compleet team, in de voorgaande edities was dat namelijk niet altijd het geval. En dan kan de JO11-3 bijzondere dingen laten zien.

Alleen onze Timo was absent, die had zich vergist in het aanvangstijdstip. Met Thijs in het doel ivm een blessure, een geluk bij een ongeluk zullen we maar zeggen. Met een aantal knappe reddingen hield hij zijn doel nagenoeg schoon,  de tegendoelpunten die hij moest incasseren waren niet op zijn conto te schrijven. Ook zijn uittrap was prima!. In de defensie onze aanjager en tevens katalysator op zijn vertrouwde plek als centrale verdediger Arne, die als een ware veegmachine stond te ballen, beurtelings ondersteund door Björn, Attila & Keano. De inzet & beleving vandaag was een wereld van verschil met vorige week. De jongens straalden uit dat er niets te halen was! We creëerden in de beginfase volop kansen en mogelijkheden. De beste kansen waren voor IJFC, de bal wilde er een aantal maal simpelweg niet in. In een sportief duel overigens waarbij UVV bij vlagen leuk voetbal liet zien. We waren er niet gerust op, het zou ons toch niet weer overkomen vandaag..... beduidend beter zijn dan je opponent en toch met lege handen komen te staan aan het einde van de rit. Gelukkig was daar in de 12e minuut het antwoord van Faisel die de score wist te openen na een soloactie, 1-0. UVV kwam vervolgens vrij direct met hun antwoordt een mooie combinatie die eindigde met een schot van dichtbij, 1-1. In de 19e minuut werd Faisel wederom met een slim steek pass van Arne diep gestuurd en wist de bal koelbloedig af te ronden, 2-1. Met deze voorlopige stand gingen we aan de appelsap.

Een paar minuten na rust scoorde UVV uit een scrimmage voor IJFC doel de gelijkmaker, die niet handig werd weggewerkt , 2-2.  Bij dode spelmomenten / hervattingen, (corners, inworpen etc...) alerter zijn boys. In de 32e minuut werd er mooi gecombineerd voorin wat resulteerde dat Milan voor het doel van UVV in een kansrijke positie werd gebracht die haalde vervolgens de spreekwoordelijke trekker over met een vlammend schot, 3-2. IJFC meer dreigend en veelvuldig in balbezit moest een tegendoelpunt incasseren (eigendoelpunt) volgend uit een corner, 3-3. Het werd spannend en zenuwslopend, gebrand om de 3 punten in IJsselstein te houden dit keer. Arne soleerde langs zijn belagers zijn inzet spatte uiteen op de lat helaas, het was hem gegund deze geweldige voetballer. Gezien het wedstrijdbeeld zou dit ook een meer dan terechte voorsprong betekenen.

Thijs had nog een katachtige redding in petto en hield ons vandaag met deze actie op de been. Wellicht de overweging waard om je carrière voort te zetten als doelman!. Onze aanvallers misten beide een opgelegde kans oog in oog met de keeper ging de bal rakelings langs het doel. In de 42e minuut werd er een overtreding begaan op Noah de uitstekend fluitende scheidsrechter David Heukers gaf een terechte directe vrije trap, ruim 25 meter voor vijandelijk doel. Noah besloot deze vrijetrap zelf te verzilveren en hoe!? Hij etaleerde zijn verfijnde traptechniek en wist van een haast onmogelijke positie de doelman en UVV te verrassen met een bekeken hard schot in de linker verre hoek onhoudbaar voor een doelman, 4-3. Niet veel later herhaalde hij het kunstje opnieuw, ondanks dat heel UVV in het doel stond lukte het hem op een haar na ook deze vrije trap te benutten. Drie minuten later was het Milan die de vrijstaande Noah bediende en ons met een schot een royaler uitgangspositie gaf, 5-3. Het werd nog spannend tot de laatste minuut toen UVV uit een corner de,  5-4 wist te scoren.

Na het bevrijdende fluitsignaal konden we opgelucht adem halen, loon naar werken een meer dan terechte en verdiende overwinning of,  zoals een ouder het treffend wist te verwoorden “ van de zuurstof af” :) Job well done and Will be Continued.