hoofdklasse/1e klasse 1e ronde

2 juni 2018 15:00

Zaterdag 2 juni. VR1 speelde in Heerhugowaard tegen Reiger Boys in de nacompetitie HK/ 1ste klasse.

Samengevat; niet gehaald, dus uiteindelijk wat teleurstelling maar wat was het weer een bijzonder seizoen met een geweldig spannend slot!

De wedstrijd was een echte finale daar er per wedstrijd beslist wordt wie er door gaat. Daar komt nog bij dit jaar dat het waarschijnlijk is dat deze wedstrijd winnen al recht geeft op een plek in de Hoofdklasse.  Dit omdat de belofteteams uit de Top en Hoofdklasse in een eigen competitie worden ingedeeld.

De wedstrijd ging dus wel ergens om, zoals trainer Marcel van der IJssel het vooraf verwoordde.
En dat was de hele wedstrijd zichtbaar en voelbaar. Reiger Boys begon heel fysiek en IJFC had daar niet direct een antwoord op dan scherp zijn en vooral verdedigend goed ingrijpen.

Over de gehele wedstrijd was Reiger Boys de meest dominante ploeg. Maar als er niet gescoord wordt blijft je mee doen en krijg je ook kansen. Zo kende IJFC in aanvallend opzicht een goede periode voor de rust en een aan het einde van de tweede helft. Verder was het vooral opboksen tegen de vooral fysiek spelende ploeg.
Met veel kunst en vliegwerk van de verdedigers en keepster Tamara Kamps bleef het slot op de deur. En zo werd het reguliere einde van de wedstrijd met 0 – 0 gehaald.
Er was toen al veel meer dan 90 minuten gespeeld want de scheidsrechter hield de tijd strak in de gaten.

Dan komt de verlenging. Met moegestreden voetbalsters zowel bij IJFC als bij Reiger Boys. In de 12de minuut van de eerste verlening lukte het Reiger Boys te scoren. Daarop ging IJFC alles of niets spelen maar buiten een enkele grote kans kon er geen doelpunt gemaakt worden.

Totaal leeg en teleurgesteld, maar wel onder applaus van de meegekomen supporters die waardering hadden voor de getoonde inzet en het spel van het team en de trainer, verliet IJFC het veld. Voor een verslag uit Heerhugowaard: https://www.heerhugowaardsdagblad.nl/sport/vrouwen-reiger-boys-weten-weer-wat-winnen-is

De laatste wedstrijd dit seizoen zit erop en voor trainer Marcel zit het er helemaal op. Maandag nog een keer trainen en 15 juni het echte “afscheid” of beter een tot snel!
Hoe dan ook Marcel, bedankt voor je tomeloze en positieve inzet al die jaren! Het was tevens de laatste wedstrijd in IJFC shirt voor, Robin, die we heel veel succes wensen bij Seastum, Audrey, die haar voetbalcarrière bij IJFC als trainster vervolgd, en Ian die stopt, wat het moment ook wel wat emotioneler maakte. Heel veel dank ook aan jullie voor de mooie seizoenen en jullie inbreng!

VR2 bedankt weer voor de samenwerking dit seizoen. Door de vele blessures en andere zaken is er veel beroep gedaan op jullie. Zo hoort het en dat is niet altijd gemakkelijk maar de harmonie is er en daar draagt iedereen aan bij.  Jan bedankt weer voor het zijn van assistent-scheidsrechter, Hanna voor de verzorging en Floor bedankt voor deze en de vele eerdere mooie plaatjes. Meer op: fb IJFC Vrouwen.
En zo zijn er nog meer mensen die rondom het team en de wedstrijden hun steentje bijdragen om het voor elkaar te krijgen elke week weer! DANK!

Op 15 juni sluiten we, in stijl, met elkaar dit seizoen af. Maar nu al kan iedereen trots zijn op zichzelf en op het afgelopen seizoen met de mooie 4de plaats en de winst van de 3de periodel!