Gooi 't sc VR1

1e klasse A

9 maart 2019 14:30

T.F.L. van Poecke (KNVB)

Na een week rust staat vandaag de wedstrijd tegen het Hilversumse ’t Gooi op het programma. De uitwedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een spectaculaire 4-5 overwinning voor IJFC. Wetende dat vandaag de nummer 3 en 4 tegen elkaar spelen mag IJFC vandaag geen punten morsen.

Op het sportpark Groenvliet blaast een stevige wind over het veld en de Hilversumse vrouwen winnen de toss en kiezen voor wind mee in de eerste helft. Maar het zijn de IJsselsteinse vrouwen die het in het begin van de wedstrijd “voor de wind” gaat. Meteen vanaf de aftrap is de eerste kans voor IJFC en komt de thuisploeg na 10 minuten al op een 1-0 voorsprong als Iris zichzelf goed vrijspeelt in het strafschopgebied en de bal behoedzaam in het doel schiet. Direct hierna komt ’t Gooi bijna op 1-1, dus IJFC is gewaarschuwd. De Hilversumse vrouwen spelen beweeglijk voetbal en komen steeds met veel speelsters in de aanval. De IJFC verdediging speelt op één lijn waardoor er regelmatig speelsters doorbreken, maar een attente Tamara weet deze aanvallen goed te onderbreken. De corners van ’t Gooi zijn gevaarlijk en in de 18de minuut kan Esmee een bal op de lijn redden, maar in de 32ste minuut is het wel raak: 1-1. Inmiddels is het naast de harde wind ook stevig gaan regenen en als het in de 35ste minuut ook nog gaat hagelen staakt de scheidsrechter de wedstrijd en rennen de speelsters massaal naar de kleedkamers. Na 15 minuten pauze wordt de wedstrijd hervat en lijkt ‘t Gooi weer uit een corner te scoren, maar het doelpunt wordt terecht afgekeurd vanwege duwen. Dus wordt er gerust met een 1-1 stand.

Na rust eenzelfde beeld als in de eerste helft, de snelle aanvallen van ’t Gooi maken het de IJFC verdediging moeilijk, maar ook IJFC krijgt kansen om op voorsprong te komen. Als het zonnetje gaat schijnen wordt het voor de speelsters en het publiek ook nog wat aangenamer. De Hilversumse vrouwen zijn na een klein half uur dichtbij een voorsprong, maar het schot belandt op de paal. Kort daarna krijgt, de net in het veld gekomen, Lysanne de bal en schiet van 20 meter de bal schitterend in het doel: 2-1. IJFC lijkt kort voor tijd zelfs nog op 3-1 te komen, maar dit doelpunt wordt afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Dus eindigt de wedstrijd wederom in een nipte overwinning voor IJFC.

Het spel vandaag was niet al te best, maar de drie punten blijven in IJsselstein en zodoende blijft IJFC in de race voor de tweede plaats in de 1ste klasse A.