CSW VR1

1 - 2

1e klasse A

9 februari 2019 14:30

De eerste wedstrijd na de winterstop is gelijk een belangrijke wedstrijd, want door puntenverlies in de laatste wedstrijden staat IJFC nu op de 4de plaats. De tegenstander is CSW die op de 2de plaats staat met 2 punten voorsprong. Vandaag verliezen betekent dat IJFC afhaakt voor een hoge klassering.

Op het zeer winderige kunstgrasveld in Wilnis begint IJFC in de bekende 4-4-3 opstelling aan de wedstrijd. De eerst helft, met de wind in de rug, begint rommelig, beide teams leiden veel balverlies en lange passes komen niet aan. Dan na 13 minuten een domper voor IJFC, want Shamarah moet geblesseerd het veld verlaten, maar invalster Sharon speelt een foutloze wedstrijd. In de 14de minuut krijgt IJFC de eerste echte kans, maar het schot wordt gepareerd door de keepster, de rebound wordt door een verdediger van CSW van de lijn gered. Iris schiet de bal vervolgens direct in het doel: 0-1….. Echter de scheidsrechter keurt het doelpunt, op advies van de grensrechter, om onbegrijpelijke redenen af wegens buitenspel. Korte tijd later volgt een mooi schot van Kirsten dat door de keepster wordt overgetikt. Aan de andere kant moet ook Tamara redding brengen en vervolgens kan Petra de bal voor de lijn tot corner verwerken. Behalve nog een mooi schot van Laura, dat net over gaat, gebeurt er in de eerste helft niet veel meer en zo wordt er dus met 0-0 gerust.

In de tweede helft heeft CSW de wind in de rug en gaat het nu nog meer de “lange bal spelen”. Mede doordat IJFC vroeg stoort, komt het spel van CSW niet uit de verf. Dan in de 63e minuut een aanval over rechts, Demi loopt goed door en haar voorzet wordt door Laura net naast geschoten. In de snelle tegenaanval scoort de thuisploeg 1-0. IJFC heeft het betere veldspel en laat zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan. 3 Minuten later kopt Petra een corner van rechts snoeihard in het doel: 1-1. IJFC wil meer en blijft aandringen, maar kan geen echte uitgespeelde kansen creëren. In de 80e minuut wederom een corner, nu van links. Deze keer is het Laura die de bal subtiel over de keepster in het doel kopt: 1-2. Met nog 10 minuten op het scorebord volgt er een hectisch slot. IJFC speelt de wedstrijd professioneel uit en zo zijn de eerste 3 punten van 2019 in de knip.

Deze belangrijke en verdiende zege zorgt ervoor dat IJFC 1 plaats stijgt naar plaats 3 en evenveel punten heeft als Wartburgia, maar met een minder goed doelsaldo.