80'

1e klasse A

16 februari 2019 12:00

F.J. Tilma (KNVB)

Op een voorjaarsachtig Sportpark Groenvliet staat vandaag de wedstrijd tegen het tweede team van SSS uit Klaaswaal op het programma. In de eerste wedstrijd kreeg IJFC veel kansen maar wist er toen maar 1 te benutten en won zodoende met 1-0. Vandaag kan IJFC na winst wellicht de tweede plaats op de ranglijst overnemen van het Amsterdamse Wartburgia.

De wedstrijd begint zoals gebruikelijk met de pupil van de week: Merel Wijngaarden, speelster van het IJFC G-team - GJ1. Nadat zij het goede voorbeeld heeft gegeven door te scoren, kan de wedstrijd beginnen. IJFC heeft er vandaag zin in en komt fanatiek uit de startblokken en speelt verzorgd voetbal. Maar, zoals vaker bij voetbal, is het juist de tegenstander die na 12 minuten scoort: 0-1. IJFC geeft het initiatief uit handen en komt nog goed weg als SSS op de paal schiet. Door 2 prima reddingen op rij van Tamara kan zij een grotere achterstand voorkomen. IJFC kan het de verdediging van SSS niet echt moeilijk maken en moet het vooral hebben van de dode speelmomenten (corners en vrije trappen). Uit een snelle uitbraak in de 34ste minuut kan SSS de 0-2 scoren. IJFC blijft erin geloven, want al eerder is een achterstand omgezet in een overwinning. De aansluittreffer komt op een goed moment, namelijk vlak voor rust. Een voorzet van Demy wordt door Laura binnengetikt: 1-2. En zo wordt er ook gerust.

Na de rust komt Eva op het middenveld, zodat Iris weer op de spitspositie kan spelen. De goede aanvallers van SSS maken het de IJFC-verdediging behoorlijk lastig en ook nu moet Tamara twee keer redding brengen. In de tweede helft krijgt IJFC weer veel corners en in de 76ste minuut schiet Lois een corner van links bij de tweede paal, waar Petra de bal in de hoek kopt: 2-2. IJFC speelt inmiddels met Tessa en Demi en wil meer dan een gelijkspel. Kort na de gelijkmaker kan Iris de bal onderscheppen. Haar voorzet komt bij Tessa die zwaar gehinderd met een halve omhaal weet te scoren: 3-2. In het veld wordt het wat grimmiger, maar IJFC houdt het hoofd koel en krijgt nog twee uitgesproken kansen om de wedstrijd definitief op slot te schieten….

Na ruim 7 minuten extra tijd fluit scheidsrechter Tilma af en heeft IJFC haar 8ste overwinning binnengesleept. Alle 8 zijn met 1 doelpunt verschil gewonnen. Met deze overwinning en het gelijkspel van Wartburgia staat IJFC weer op de 2de plaats, maar wel met een grote achterstand op Seastum.