1 - 3

1e klasse A

18 mei 2019 15:00

M.W. Nieuwenhuijs

De één na laatste competitiewedstrijd van IJFC is de streekderby tegen het Utrechtse Sporting ’70. Voor de Utrechtse dames staat er niets meer op het spel, maar VR1 heeft nog steeds kans om zich te plaatsten voor de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Belangrijk is dat IJFC de laatste twee wedstrijden wint, maar het is ook nog afhankelijk van de uitslagen van de andere wedstrijden.

Op het kunstgrasveld op sportpark Voordorp neemt de thuisploeg het initiatief en speelt het spel zich veel af op de eigen helft van IJFC. De eerste kans voor IJFC is in de 12de minuut als een voorzet van rechts wordt gemist door de keepster, maar ook door de inkomende aanvallers. Sporting heeft dan wel veel balbezit, maar er zijn weinig gevaarlijke momenten voor het doel van Tamara. Na de korte drinkpauze komt IJFC iets beter in het spel en in de 38ste minuut ontstaat er een scrimmage voor het Sporting doel waarbij uiteindelijk Iris de bal in het doel werkt: 0-1. Kenmerkend is dat IJFC pas in de 40ste minuut haar eerste corner krijgt.

IJFC start in de tweede helft met dezelfde formatie en het is meteen Annika die handelend moet optreden om een gelijkmaker te voorkomen. IJFC levert veel strijdlust, maar toch worden veel duels verloren. De IJFC verdediging heeft de zaak goed onder controle en met name Esmee zorgt ervoor dat de snelle rechterspits van Sporting niet gevaarlijk wordt. In de hele tweede helft zijn er weinig spannende momenten voor beide doelen, maar door de 0-1 stand kan het nog alle kanten op.

In de 90ste minuut krijgt IJFC een ingooi ver op de helft van Sporting. De bal komt bij Iris in het strafschopgebied, die de bal naar de vrijstaande, net ingevallen, Lysanne speelt, die vervolgens koelbloedig binnenschiet: 0-2. De wedstrijd lijkt beslist, maar IJFC is nog aan het nagenieten van het doelpunt en meteen vanaf de aftrap maakt Sporting de :1-2. Hoewel het al ruim in blessuretijd is laat de scheidsrechter nog steeds doorspelen en krijgt Anne een gele kaart vanwege protesteren. Na een verre uittrap van Tamara komt de bal bij Tessa die vervolgens Iris bereikt die de eindstand bepaalt op 1-3.

Met deze overwinning heeft IJFC gedaan wat het moest doen. Omdat SSS onverwacht wint van Wartburgia is de strijd om de nacompetitie nog spannender geworden. Seastum is kampioen en CSW heeft zich al geplaatst voor de nacompetitie. Voor de overige twee plaatsen zijn er nog 4 teams in de race: Wartburgia, IJzendijke, SSS en IJFC. IJFC speelt volgende week haar laatste competitiewedstrijd thuis tegen het laag geklasseerde DSVP. Die wedstrijd moet gewonnen worden en dan afwachten wat de andere uitslagen worden………….