Lois Spliet (scrimmage)

1e klasse A

6 april 2019 14:00

E. Kars

De uitwedstrijd tegen het Utrechtse Hercules, dat in de middenmoot staat, is geëindigd in een 3-1 nederlaag. Het team van Marcel van der Togt kan vanaf de aftrap geen vuist maken, duels worden verloren, passes komen niet aan en de opbouw van achteruit loopt niet. In de elfde minuut valt het eerste doelpunt. Na bijna 40 minuten pas het eerste schot op het doel door IJFC. Kort voor rust maakt de thuisploeg 2-0.

Na rust zijn alle goede bedoelingen van IJFC snel verdwenen als na 4 minuten door een eigen doelpunt de 3-0 op het scorebord komt. Aan het eind van de wedstrijd krijgt IJFC enkele kansjes. Kort voor tijd maakt Lois 3-1, wat ook de eindstand is.

IJFC bewijst zich geen dienst met deze nederlaag. De vierde positie, die aan het eind van de competitie misschien recht geeft op nacompetitie, komt hiermee nu in gevaar.

Volgende week in de thuiswedstrijd tegen Seastum (dat dit weekend al kampioen is geworden) kunnen de vrouwen zich revancheren.