93'

1e klasse A

10 november 2018 15:00

X. de Groot

Omdat een aantal speelsters afwezig is of blessures heeft, reist IJFC met een kleine selectie speelsters naar Hilversum, om hier de wedstijd tegen ’t Gooi te spelen. De thuisploeg staat vierde op de ranglijst dus beide ploegen zijn gebrand om te winnen om de aansluiting te houden.

In de eerste helft is IJFC onrustig aan de bal en wordt er te vaak diep gespeeld. Dit kost veel energie en levert weinig resultaat op. ’t Gooi heeft veel balbezit, maar komt ook niet tot veel kansen. Toch is het IJFC die als eerste scoort. Een onderschepping van Demy levert balbezit op en vervolgens kan Iris de 0-1 binnenschieten. Deze opsteker voor IJFC verandert niet het wedstrijdbeeld. Tien minuten later kan de thuisploeg profiteren van een fout achterin en zo wordt het 1-1. En zo eindigt de eerste helft al even troosteloos als het druilerige weer.

In de rust is het gestopt met regenen en IJFC start de tweede helft met Jiska op het middenveld. Dit geeft IJFC meer aanvallende impulsen. In het begin van de tweede helft heeft ’t Gooi veel corners, maar deze leveren geen doelpunt op. In de elfde minuut een snelle uitbraak van IJFC en een mooie combinatie tussen Iris en Lois eindigt op de lat. Twee minuten later weer een aanval van IJFC, de voorzet van Iris komt bij Kirsten, die haar tegenstander uitkapt en de bal binnenschiet: 1-2. Direct vanaf de aftrap maakt ’t Gooi weer gelijk: 2-2. Opnieuw moet IJFC aan de bak en krijgt kansen voor Demy en Jiska. Ook achterin moeten alle zeilen worden bijgezet om de aanvallen van ’t Gooi te pareren en zo wordt menig aanval afgestopt door de sterk spelende Demi. In de 26ste minuut krijgt IJFC een corner. Bij de scrimmage die hierna ontstaat wordt er hands gemaakt en legt de scheidsrechter de bal gedecideerd op de stip. Petra neemt plaats achter de bal en scoort feilloos: 2-3 met nog ruim een kwartier te gaan. Ook nu kan IJFC niet lang van deze voorsprong genieten, want door een fout op het middenveld kan de thuisploeg vier minuten later weer de gelijkmaker binnenschieten: 3-3. Niemand wil vandaag verliezen, maar als ’t Gooi in de 39ste minuut voor de vierde keer scoort lijkt IJFC toch tegen de eerste competitienederlaag aan te lopen. IJFC gaat vol in de aanval en krijgt opnieuw en penalty wegens hands. Opnieuw mag Petra het vonnis voltrekken en doet dat op een identieke manier als haar eerste penalty: 4-4. Nog 3 minuten officiële speeltijd te gaan en een gelijkspel lijkt de eindstand te worden. Ver in blessuretijd nog 1 aanval van IJFC, een diepe bal op Jiska, die met een uiterste krachtinspanning de bal net voor de achterlijn kan voorzetten naar de vrijstaande Kirsten die de 4-5 binnenschiet……….

Wederom een “late” en nipte overwinning voor IJFC. Doordat CSW (op de derde plaats) verliest heeft IJFC haar tweede plaats verstevigd.