IJzendijke VR1

1e klasse A

23 maart 2019 14:30

F.J. Tilma (KNVB)

Na het verlies van vorige week is het zaak om vandaag weer punten te pakken tegen de vrouwen van IJzendijke. De uitwedstrijd is met 3-0 verloren, dus een extra motivatie om vandaag te winnen.

De wedstrijd begint met 1 minuut stilte vanwege de aanslag afgelopen maandag in Utrecht en vervolgens wordt de wedstrijd gestart door de pupil van de week Jasmijn Beekwilder, speelster van het meidenteam IJFC MO11-1. Vanaf de aftrap zien we een fel IJFC dat veel op de helft van de Zeeuwse vrouwen speelt en met goede aanvallen veel, heel veel kansen creëert, echter het net wordt niet gevonden. In de eerste 20 minuten heeft IJFC tenminste 5 grote kansen die niet worden benut en dan levert de eerste de beste aanval van de tegenstander een corner op, die wordt binnengekopt: 0-1. IJFC laat zich niet uit het lood slaan en blijft de aanval zoeken en ook nu zijn er meerdere mogelijkheden om te scoren, echter staat het vizier niet scherp vandaag. Kort voor rust is IJFC heel dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van Sharon belandt op de paal.

Na rust hetzelfde beeld, IJFC is vol in de aanval en IJzendijke probeert met man en macht de voorsprong vast te houden. Ook nu zijn er veel kansen voor de thuisploeg, echter geen doelpunt. En dan….   in de 59ste minuut krijgt IJFC een penalty wegens hands. Het geluk is vandaag niet bij IJFC, want Eva schiet de strafschop hard tegen de onderkant van de lat. IJFC lijkt even aangeslagen, maar komt snel weer tot actie. Een mooie steekbal van Lysanne wordt door Laura beheerst afgerond: 1-1. Met nog ruim 20 minuten op het scorebord is het nu d’r op en d’r over, maar IJFC komt maar niet tot scoren. In één van de zeldzame aanvallen van IJzendijke krijgen zij opnieuw een corner, die op vrijwel identieke wijze wordt benut: 1-2. Het slotoffensief van IJFC heeft geen resultaat.

Het publiek heeft één van de betere wedstrijden van IJFC gezien, echter het belangrijkste van het voetbal werd vergeten: scoren! De tegenstanders kwamen voor 1 punt en hebben door hun effectiviteit het maximale uit de wedstrijd gehaald.