Sporting '70 VR1

1e klasse A

6 oktober 2018 12:00

J.A.W. (Hans) Metzke

Op deze mooie nazomerdag in oktober staat voor VR1 de thuiswedstrijd tegen Sporting ’70 op het programma. Het Utrechtse Sporting is altijd een moeilijke tegenstander voor de IJFC vrouwen.

De wedstrijd begint met de gezamenlijk opkomst met de pupil van de week: Rosalie van Tuyl, speelster van het meidenteam IJFC MO13-1. Nadat zij via de binnenkant van de paal heeft gescoord mag Sporting aftrappen. Als snel is duidelijk dat IJFC de betere ploeg is. Door de verdediging van Sporting vroeg te storen komen de Utrechtse vrouwen niet aan voetballen toe. IJFC is veel in balbezit, maar echte kansen zijn er in het eerste kwartier niet. In de 16de minuut verovert Germain de bal van een verdedigster en speelt naar de vrijstaande Iris, die de bal fraai over de keepster in het doel schiet: 1-0. IJFC houdt het speloverwicht en creëert enkele kansen die echter niet worden benut. Ook een vrije trap na ongeveer een half uur spelen wordt niet tussen de palen geschoten. Pas laat in de eerste helft het eerste gevaar van Sporting: een vrije trap die rakelings langs de paal gaat.

Na rust heerst een ander beeld. Het inbrengen van een snelle aanvalster bij Sporting zorgt voor meer druk op de IJFC verdediging. Onder leiding van de jonge Esmee houdt de IJFC verdediging stand. De strijd speelt zich nu vooral af op het middenveld en ook nu heeft IJFC enkele kansen om de voorsprong te verdubbelen. Maar het is Sporting die in de 19de minuut de score gelijk trekt: 1-1. IJFC kan in de tweede helft niet meer hetzelfde spel brengen als in de eerste helft en zo eindigt de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Gezien de spelverhouding een terechte stand, maar er had voor IJFC meer ingezeten. Na 3 wedstrijden staat IJFC nog steeds op de tweede plaats, maar nu met 2 punten minder dan de nummer 1, Saestum.