1e klasse A

17 november 2018 14:30

H. Sukkel (KNVB)

In de eerste klasse A spelen vandaag de topploegen tegen elkaar: Nr. 1 (Seastum) tegen nr. 3 (CSW), nr. 2 (IJFC) tegen nr. 4 (Wartburgia) en ook nog nr. 5 (Sporting) tegen nr. 6 (Hercules). Om mee te blijven doen in de top van de competitie is het dus belangrijk om vandaag te winnen.

De wedstrijd begint zoals gebruikelijk met de speelster van de week: Roqia Tanwir, speelster van het meidenteam IJFC MO13-1. Nadat zij keurig heeft gescoord kan de wedstrijd beginnen. IJFC verliest de toss en de Amsterdammers kiezen ervoor om van speelhelft te wisselen. Het team van Marcel van der Togt komt voortvarend uit de startblokken en legt de Amsterdammers haar wil op. IJFC krijgt mogelijkheden om te scoren via Sharon (schiet over) en Demy (schot geblokt). Pas na 22 minuten volgt de eerste corner voor de speelsters uit Amsterdam, die geleidelijk aan meer grip op het spel krijgen. In het laatste kwartier nog een schot van Lois op de lat en een aanval waarbij Iris 1 op 1 met de keeper komt. In de allerlaatste minuut van de eerste helft is de eerste echte kans voor Wartburgia, die wordt gestopt door Tamara. Zo wordt er gerust met 0-0.

In de tweede helft heeft IJFC het vooral moeilijk met het storen van de Amsterdammers. IJFC kan het spel niet maken en er komen meer en meer kansen voor de snelle aanvalsters van Wartburgia. Dankzij twee schitterende reddingen van Tamara blijft het nog lang 0-0. Maar in de 78ste minuut zijn het de Amsterdammers die de 0-1 maken. In de resterende tijd doet IJFC nog verwoede pogingen om de stand gelijk te trekken en krijgt het vlak voor tijd nog een grote kans, maar het zit er vandaag niet in.

Door deze nederlaag blijft IJFC wel op de tweede plaats staan, maar nu met 5 punten achterstand op de koploper.