Assist: Kirsten Plug

1e klasse A

22 september 2018 12:00

E. Rotscheid (KNVB)

Zaterdagmiddag om 12.00 uur is de start van de competitie voor het VR1 team onder leiding van de nieuwe trainer Marcel van der Togt. De tegenstander is CSW uit Wilnis, die een sterke bekercompetitie hebben gespeeld. Het belooft dus een interessante wedstrijd te worden. Na opkomst onder muzikale begeleiding en de aftrap door de pupil van de week, Iris Even (speelster van IJFC MO13-1) kan de competitie beginnen.

CSW komt direct fel uit de startblokken en heeft in de eerst 10 minuten duidelijk het betere van het spel. Grote kansen zijn er niet, maar de snelle buitenspeelsters brengen wel het nodige gevaar. Na 14 minuten komt de eerste kans voor CSW, een snelle aanvalster komt alleen voor de uitkomende Tamara en schiet net naast. IJFC heeft moeite met het fysieke spel van CSW, waardoor het opbouwen van achteruit moeizaam verloopt. De eerste grote kans voor IJFC komt na 21 minuten. Een aanval door het midden via Iris komt bij Lisanne die de bal bij de tweede paal neerlegt waarna Lois net naast schiet. Het spel golft op en neer, tot in de 28ste minuut een diepe bal op Demy voor veel onrust zorgt in de verdediging van CSW. Door een communicatiefout tussen keepster en verdediging kan Demy de bal veroveren en in het lege doel schieten: 1-0. CSW is even de weg kwijt en 2 minuten later een vergelijkbare situatie, maar nu is het Iris die scoort: 2-0! De tegenstander geeft de moed niet op en gaat weer vol in de aanval. De verdediging van IJFC houdt stand, maar dit gaat wel ten koste van een vrije trap op de rand van de 16. De muur wordt zorgvuldig opgesteld, maar de bal krult langs de muur waar Tamara de bal keurig uit de hoek tikt. Even later nog een mooie kans voor Iris, echter die gaat net over. Zo kan IJFC de eerste helft letterlijk en figuurlijk zonnig afronden.

In de rust begint het zachtjes te regenen, maar als de speelsters weer het veld op lopen, valt het water met bakken uit de hemel. CSW is getergd door de achterstand en is zodoende veelvuldig in de aanval. De IJFC verdediging staat goed opgesteld, totdat in de 57e minuut een speelster van CSW door de verdediging slalomt en de 2-1 binnenschiet. Kort daarna volgt een corner voor CSW die wordt binnengekopt: 2-2. Door de grote hoeveel water die nog steeds naar beneden valt, worden de condities op het veld zwaarder en zwaarder. IJFC wil deze eerste wedstrijd niet verliezen en er wordt geknokt voor iedere bal. Na één van de weinige uitbraken van IJFC in de tweede helft volgt een corner. De verdediging krijgt de bal niet weg en Laura kan de bal achter de doellijn werken: 3-2! Er volgen nog 10 spannende minuten voor het publiek en na 49 minuten spelen fluit de goed leidende scheidsrechter af. Het moegestreden IJFC kan de eerste 3 punten bijschrijven – een goed begin van de competitie.