Spannende wedstrijd levert geen winnaar op

Groep 7 11

15 september 2018 14:50

Opstelling IJFC JO17-1

Afgelopen zaterdag werd voor het eerst sinds 8 jaar de 17.1 derby weer is gespeeld. Dit maal op het terrein van VVIJ.

IJfc begon met de volgende 11 Kyran,Ramon,Brett,Fabian,Bram,Timo,Florian,Luuk,Kaj,Mitchel,Finn  op de bank namen plaats Pascal,Joost,Tijn,Mitchel L,Jort,Rowan en Damani

Om 14:50 werd er afgetrapt op het hoofdveld. IJfc wat scherper begon dan VVij en een hoop duels won kreeg ook de 1e kansjes. Na 14 minuten wist Luuk de bal te veroveren aan de zijkant en stuurde Kaj weg. Kaj die sneller was dan zijn tegenstander schoot de bal onberispelijk binnen 0-1. Wie had dat gedacht IJfc wat brutaal aan een wedstrijd begint en op voorsprong komt.
Daarna zette VVij de opstelling om en kreeg het meer grip op de wedstrijd, Toch kreeg Finn de uitgelezen kans om de score te verdubbelen echter werd zijn schot geblokt door de meegelopen verdediger. Na een slimme snelle ingooi kon de nummer 11 van vvij alleen op Kyran af en schoof de bal binnen 1-1.

Dan in blessuretijd een ernstig moment Timo ging in een duel om de bal naar de vlakte na een vermeende elleboog. Timo kon echter niet verder en de blessure was zo ernstig dat hij met de ambulance mee moest naar het ziekenhuis. De scheidsrechter floot ook direct af voor de rust.

Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met Timo hij heeft een paar hechtingen in zijn lip en zijn tanden zijn rechtgezet ook heeft hij een lichte hersenschudding. Wij hopen dat hij snel weer aan kan sluiten.

Ook brett kon in de rust niet verder met knieklachten waardoor IJfc het nodige moest omgooien. Na 5 minuten in de 2e helft moest ook Finn eraf met enkel klachten en weer een paar minuten later Bram met klachten. Wat resulteerde in een slordige en onrustige start in de 2e helft waarin VVIj ook snel op voorpsrong kwam. Uit een corner kopte de ingevallen speler de bal binnen.

Even was IJfc van slag en rijp voor de slachtbank. Maar de groep rechtte zijn rug en ging weer iets beter voetballen om te proberen de wedstrijd weer gelijk te trekken.

5 Minuten voor tijd trapte Kyran de bal uit richting Rowan, Rowan verlengde de bal naar Kaj en deze kon doorlopen richting de goal en scoorde ook de bevrijdende gelijkmaker. Na deze gelijkmaker kon het alle kanten op en konden beide clubs scoren.  Maar dat gebeurde niet waardoor de eindstand 2-2 is geworden.

Na de wedstrijd moest Mitchel Lancee ook door naar het ziekenhuis na een aantal foto's en onderzoeken is eruit gekomen dat hij een gekneusde pols heeft en een scheurtje in zijn sleutelbeen. Wij wensen Mitchel veel sterkte en hopen hem ook snel te zien.

Volgende week de 1e competitie wedstrijd uit bij Zwaluwen Utrecht om 16:00