Kirsten Plug (schot)

Groep 1 2e KO ronde (tussenronde)

15 december 2018 10:30

T. Dekker

Vandaag staat de “tussenwedstrijd” in de beker tegen het Amsterdamse DVVA op het programma. De Amsterdamse ploeg speelt in de derde klasse en hoewel IJFC vandaag drie basisspelers mist, is het klassenverschil duidelijk merkbaar. Vanaf het eerste fluitsignaal is IJFC de betere ploeg en speelt het eigenlijk de hele wedstrijd op de helft van de tegenstander. Al in de 4de minuut scoort IJFC het eerste doelpunt door een mooi afstandsschot van Sharon dat net over de keepster in het doel verdwijnt. Het tweede doelpunt laat even op zich wachten, maar in de 33ste minuut vindt een corner van links plaats die Lois in één keer in het doel schiet: 2-0. In de 40ste minuut een vervelende blessure bij één van de Amsterdamse speelsters waardoor de wedstrijd even wordt stilgelegd (vervroegde rust). In de resterende tijd van de eerste helft wordt nog 1 doelpunt door IJFC gescoord, doordat Sharon de bal verovert en de vrijstaande Kirsten aanspeelt. Haar voorzet wordt door Lois binnengetikt en zo is de “ruststand” 3-0.

Kort na rust wordt een schot van Kirsten gestuit door de Amsterdamse keepster, maar de attente Shamarah kan de bal binnentikken: 4-0. In de 58de minuut volgt de zoveelste corner van IJFC, nu genomen door Kirsten en goed binnengeschoten door Petra: 5-0. Vijf minuten later maakt Lois haar derde doelpunt na een goede actie van Kirsten: 6-0. Aan de andere kant van het veld staat Tamara te verkleumen op het ijskoude sportpark Drieburg en moet pas voor het eerst in actie komen bij een voorzet in de 79ste minuut door deze eenvoudig te vangen. In de 82ste minuut geeft Petra een diepe bal op Kirsten, die door Sharon wordt binnengeschoten: 7-0. De koek is nog niet op, want kort voor tijd kan ook Kirsten haar doelpuntje pakken na een assist van Iris: 8-0. In de laatste minuut maakt ook Sharon haar ‘hattrick’ na een voorzet van Kirsten.

Zo eindigt deze wedstrijd in een 9-0 overwinning voor IJFC en bekert zij verder in de 8ste finales. Nu even uitrusten en herstellen, en straks na de winterstop vol energie voor de prijzen gaan.