1e klasse A

12 oktober 2019 14:30

S.T. Cornelisse (KNVB)

Op een regenachtig sportpark Groenvliet staat vandaag de thuiswedstrijd tegen Sportclub Monster op het programma. Beide ploegen hebben nog nul punten en zijn er dus op gebrand om vandaag deze hatelijke “nul” weg te spelen.

Trainer Marcel van der Togt heeft vandaag maar 11 fitte speelsters ter beschikking en heeft even moeten puzzelen om tot een opstelling te komen. Na de opkomst met muziek mag de pupil van de week, Sam Bohre, speelster van IJFC JO9-2, de aftrap doen. Als zij in de korte hoek heeft gescoord kan de wedstrijd beginnen. Vanaf de aftrap zien we 2 ploegen die aanvallend willen voetballen en beide keepsters beginnen de wedstrijd met een mooie redding. In de 9de minuut krijgt IJFC een corner, die via de keepster voor de voeten van Denise belandt. Zij bedenkt zich geen seconde en schiet de bal binnen. De eerste voorsprong voor IJFC in deze competitie is een feit: 1-0. IJFC speelt verzorgd voetbal zonder echt grote kansen te creëren. Verdedigend staat IJFC goed en zijn Demi en Esmee de tegenstandsters de baas. Kort voor rust krijg IJFC de kans op 2-0, echter het schot gaat naast. In de laatste minuut van de eerste helft kan een speelster van Monster vrij aanleggen en zo de ruststand bepalen: 1-1.

Na rust start IJFC fanatiek aan de tweede helft en krijgt al snel een corner. Deze wordt afgeslagen, maar de bal komt bij Ellen die van buiten het strafschopgebied met een mooie curve de bal binnen schiet: 2-1. IJFC wil meer en blijft aandringen en zo weet 8 minuten later Kirsten de bal te onderscheppen. Zij speelt de vrijstaande Iris aan die vervolgens koelbloedig scoort: 3-1. De uitploeg geeft zich niet gewonnen en speelt veelvuldig de lange bal waardoor de snelle aanvalsters voor veel gevaar zorgen bij de IJFC verdediging. Ook vandaag weet Tamara met enkele goede reddingen de tegenstander het scoren te beletten. Toch weet de tegenstander uit een corner de 3-2 te scoren in de 65ste minuut. In de zenuwslopende slotfase worden de gemoederen in het veld iets verhit, maar weet de goed leidende scheidsrechter de zaak onder controle te houden. Een kwartier voor tijd kan Denise de zege veiligstellen door de 4-2 te maken, maar haar schot gaat net naast. Zo blijft het spannend tot de laatste seconde en is de opluchting groot als het eindsignaal klinkt.

Een zwaarbevochten maar terechte overwinning en de eerste punten zijn binnen!