... (e.d.)

1e klasse A

23 november 2019 12:30

A. Sesink Clee

Met 11 basisspeelsters aangevuld met 2 speelsters van VR2 speelt VR1 vandaag een uitwedstrijd in Utrecht bij Hercules. Bij winst vandaag kan IJFC zich nestelen aan de top van het klassement.

De wedstrijd speelt zich in het begin vooral af op het middenveld. In het eerste kwartier krijgen beide teams 1 kans, maar dit levert geen doelpunten op. In de 16de minuut opent de thuisploeg de score door direct vanuit een corner te scoren. Hierna krijgt Hercules meer grip op het spel, mede ook omdat IJFC slordig speelt en daarom veel balverlies lijdt. Kort voor rust omzeilt de Hercules-aanval de buitenspelval en kan zo zorgen voor een 2-0 ruststand.

Als Hercules al in de 2de minuut van de tweede helft de 3-0 maakt weet IJFC dat het heel moeilijk wordt om vandaag met de punten naar huis te gaan. Met wat omzettingen in het team kan IJFC terugkomen tot 3-1 door een eigen doelpunt. In de laatste fase gaat IJFC achterin 1 op 1 spelen, maar het levert nauwelijks kansen op. En zo eindigt de wedstrijd in een 3-1 nederlaag.

IJFC bewijst zichzelf geen dienst vandaag en zakt 1 plaats op de ranglijst. Volgende week kan het revanche nemen, want dan wordt er tegen Sporting gespeeld (weer in Utrecht).