... (schot)

1e klasse A

8 februari 2020 14:30

S.R. Fricke (KNVB)

Vandaag de eerste competitiewedstrijd van VR1 in het kalenderjaar 2020. Na het uitspelen van de gestaakte wedstrijd in Ede in januari stond vorige week de uitwedstrijd tegen ’t Gooi op het programma. Om onverklaarbare reden werd deze wedstrijd door de thuisploeg afgelast. Vandaag dan de wedstrijd tegen SSS VR2 uit Klaaswaal. De uitwedstrijd tegen dit team werd eenvoudig met 0-4 gewonnen. Maar het kan verkeren…….

SSS VR2 is het tweede vrouwenteam, hun eerste team speelt in de hoofdklasse en is vandaag vrij. Volgens de regels van de KNVB mag het, maar het is onsportief en zorgt voor competitievervalsing, maar vandaag speelt bijna het voltallige eerste team en wordt het luidruchtig aangemoedigd door de dames van het tweede team die op de tribune zitten.

IJFC kampt nog steeds met een volle blessurebank en zodoende heeft trainer Marcel van der Togt maar de beschikking over 11 basisspeelsters. Na de aftrap door de pupil van de week, Eva van Vliet, speelster van het meidenteam IJFC MO11-1, is het al heel snel duidelijk dat het voor VR1 onbegonnen werk is. Het eerste kwartier kan IJFC nog stand houden, maar dan wordt er binnen 1 minuut twee keer gescoord door de uitploeg. Het fysieke spel van de dames van SSS maakt het voor IJFC moeilijk om in haar spel te komen. In blessuretijd van de eerste helft kan Lois de spanning terugbrengen en wordt er met een 1-2 stand gerust.

Kort na rust maakt SSS de 1-3 en is de wedstrijd gespeeld. De eindstand van de wedstrijd wordt 2-5. Als je als hoofdklasseteam maar met slechts drie doelpunten verschil kunt winnen van een door veel blessures geplaagde eersteklasser, zegt dat meer over het niveau van de tegenstander dan de kwaliteiten van IJFC.