Blauw Geel '55 VR1

1e klasse A

7 maart 2020 14:30

M.D.S.A. Castiglione (KNVB)

Na het gelijke spel van vorige week is de vraag of de ploeg van Marcel van der Togt vandaag weer punten kan gaan pakken. De tegenstander van vandaag is Blauw Geel uit Ede; de uitwedstrijd eerder deze competitie werd uiteindelijk met 1-0 verloren.

IJFC krijgt meteen na de aftrap een flinke waarschuwing, want al in de tweede minuut is er een grote kans voor Blauw Geel, maar Tamara brengt redding. Hierna neemt IJFC het initiatief in handen en heeft het veel balbezit. Bij een aanval over links gaat Iris goed door en kan vanaf de achterlijn de bal voorgeven, waar de vrijstaande Sharon binnentikt. Zo staat IJFC in de 18de minuut op een 1-0 voorsprong. IJFC blijft veel druk naar voren zetten, waarbij de snelle aanvallers goed storen. Hierdoor heeft de uitploeg moeite met het opbouwen. Zo kan Laura in de 26ste minuut profiteren van een fout in de verdediging en de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in het lege doel schieten: 2-0. Kort voor rust nog een grote kans voor IJFC, maar de bal gaat naast het doel.

In de tweede helft eenzelfde beeld. Ook nu meteen een snelle uitbraak van Blauw Geel, maar opnieuw redt Tamara. IJFC is de betere ploeg op het veld. De verdediging staat vandaag als een huis en zorgt ervoor dat de tegenstaander niet scoort. IJFC laat bij vlagen mooi voetbal zien en creëert kansen. In de 54ste minuut heeft IJFC meerdere kansen, maar niemand schiet op het doel. In de 66ste minuut belandt een poging van Laura op de lat. De bevrijdende derde treffer komt in de 72ste minuut: een vrije trap van Annika komt bij de tweede paal, waar Iris de bal goed raakt en in de touwen schiet: 3-0.

Met deze overwinning blijft IJFC op de 10de plaats staan, maar heeft het wel een positief doelsaldo, wat wel eens een belangrijke rol kan gaan spelen in de eindfase van de competitie.